Partizan bolji od Rostova, ali na semaforu se to ne vidi, Rikardo promašivao stopostotne šanse!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.07.2021.
18:46
Izvor: Sportske.net

Partizan je tokom prvog poluvremena zaslužio bolji rezultat.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana večeras igraju poslednju utakmicu na pripremama u Sloveniji, rival im je ruski Rostov, a posle prvog poluvremena rezultat je 0:0.

Partizan je imao duže loptu u svom posedu i prvi je mogao i do vodećeg gola.

Lazar Marković je u desetom minutu povukao kroz sredinu, potom odložio loptu na levu stranu za Uroševića, čiji šut završava tik pored leve stative.

Devet minuta kasnije Rostov opasno preti. Njiihova akcija tekla je po desnoj strani, usledio je odličan centaršut Gigovića za ''zaboravljenog'' Hašimota koji iskosa sa leve strane gađa bliži ugao, ali pogađa stativu sa desetak metara od gola. Mnogo sreće imao je Partizan u ovoj situaciji.

U 26. minutu sjajna šansa za Rikarda gomeša, osvojio je loptu pored Osipenka na polovini rivala, potom  nezadrživo krenuo sam ka protivničkom golmanu, uputio je udarac na ulasku u kazneni prostor i mnogi su već videli tu loptu u mreži, ali je golman Baburin uspeo da zakači tu loptu i nekako sačuva mrežu.

Greška Zdjelara u 36. minutu na sredini terena, Sou je osvojio loptu, krenuo ka Partizanovom šesnaestercu, ali je Zdjelar uspeo da ga stigne i izblokira njegov udarac.

U narednih par minuta još dve odlična akcije Partizana i još dve stopostotne prilike. Prvo je Pantić maestralno pronašao Rikarda u kaznenom prostoru, ponovo je Rikardo bio oči u oči sa Baburinom, ali golman Rostova i ovoga puta uspeva da zaustavi njegov udarac!

Već u sledećoj akciji Natho je izigrao odbranu Rostova, pronašao usamljenog Markovića na desnoj strani, ali i on loše šutira, lopta odlazi pored gola.

Napadi Partizana su se nastavili, u 40. minutu i Natho pokušava sa distance, ali Baburin još jednom odlično reaguje.

Do kraja poluvremena još jedna šansa za rostov preko Poloza koji je šutirao iskosa sa desne strane sa petnaestak metara, ali golman i kapiten Partizana Vladimir Stojković dobro reaguje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke