Partizan će teško i u Ligu konferencija?! Pogledajte najnoviji spisak mogućih rivala!

Autor: Darko Mitrović
petak 02.06.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Iako je nosilac u žrebu, Partizan bi mogao da naleti na ozbiljne ''mine'' u plej-ofu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Da li će i Partizanu konačno ''svanuti'' posle očajne sezone, jedne od najgorih u ovom veku?

Za odgovor na to pitanje moraćemo da sačekamo kadrovske promene koje će neminovno uslediti i nova rešenja koja budu promovisana. Da li samo na igračkom nivou, za sada nije potpuno izvesno.

U svakom slučaju, crno-beli će maksimalno ozbiljno morati da uđu u kvalifikacije za Ligu konferencija i da do tada već budu značajno pojačani.

Jer, iako će Partizan biti nosilac u žrebu, postoji mnogo veoma ozbiljnih rivala koje bi crno-beli mogli da izvuku. U trećem kolu je, na primer, splitski Hajduk jedan od mogućih rivala, takođe i Osijek iz Hrvatske, pa norveški Bran, danski Nordslijand, grčki Aris, škotski Harts ili Aberdin, ali u plej-ofu bi stvari mogle da budu još teže.

Dovoljno je reći da će Aston Vila verovatno biti među nepovlašćenim ekipama u žrebu za plej-of, a uz nju i norveški Bodo Glimt i Rozenborg, poljski Leh i Legija, izraelski Hapoel Ber Ševa, Đurgarden, APOEL Nikozija, Rijeka, portugalske Aruka i Vitorija Gimaraeš, rumunska Steaua...

A ako Partizan uspešno preskoči dve prepreke u kvalifikacijama, u žrebu grupa Lige konferencija našao bi se u drugom šeširu. Teorerski bi mogao da se nađe u grupi sa, na primer, Juventusom, Makabijem iz Haife, ljubljanskom Olimpijom...

Sve potencijalne rivale crno-belih možete da vidite u prilogu sa tviter naloga UEFA Rankings, a iz ovoga što možemo da vidimo Liga konferencija u narednoj sezoni neće biti za potcenjivanje. Čak ni u kvalifikacijama.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke