Partizan - Čekajući kapitena...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.04.2022.
20:36
Izvor: Sportske.net

Prođe još jedan derbi bez konkretnog Markovićevog učinka.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Od kada se, početkom septembra 2019. godine Lazar Marković vratio u Partizan, mnogi su očekivali njegovu ''renesansu'' i povratak u nekadašnju formu posle neuspelih pokušaja da se nametne u Liverpulu i selidbi po pozajmicama od Engleske, preko Turske do Belgije.

Međutim, za ove dve i po godine, to se samo na momente dešavalo, nikako da popularni ''Markec'' uhvati kontinuitet dobrih igara, ali navijače crno-belih možda najviše boli što u derbijima Marković nije dolazio do izražaja.

Sinoć, doduše, nije mnogo ni igrao, tek 15-20 minuta, ali nije uspeo da donese dodatni impuls Partizanu u finišu meča, niti je bio prevelika pretnja odbrani Crvene zvezde.

Ono što takođe ''upada u oči'' kada je Markovićev ovosezonski učinak u pitanju je što još uvek od početka sezone nije postigao nijedan gol u Super ligi!? On je od letos odigrao 33 zvanične utakmice za Partizan, postigao četiri gola, uz šest asistencija. Dva puta je bio strelac protiv Flore u Ligi konferencija, pre toga jednom i protiv Dunajske Strede u kvalifikacijama i još jednom u Kupu protiv Loznice ovog proleća. Naravno, poremetila ga je i povreda koju je doživeo u Talinu jesenas kada je polomio ključnu kost, pa posle pauze nikako da se vrati u formu u kojoj je, na primer, bio prošle sezone.

U toj sezoni 2020-21 Marković je, poređenja radi, na 33 meča postigao 11 golova i osam asistencija, sve to u Super ligi, izuzev jedne asistencije u Kupu.

Nema sumnje, Partizanu mnogo nedostaju njegovi golovi ove sezone u domaćem šampionatu. Dok je Rikardo bio u fantastičnoj golgeterskoj formi to se i nije osećalo, ali kada je najbolji strelac lige zatajio, izostanak Markovićevog učinka u Super ligi je mnogo uočljiviji.

Podsetimo, Marković je jedan od igrača kojima u junu ističu ugovori, pa imajući u vidu ove brojke, veliko je pitanje da li će aktuelnom kapitenu biti ponuđen i kakav ugovor za nastavak saradnje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko1234
Monday, 18.04.2022
16:44

On da valja nasao bi angazman u inostranstvu nebi dosao u Partizan. Niko nije pokazao interesovanje za njega na zalost nas navijaca Partizana.