"Ludnica" na Banovom brdu, Partizan se u nadoknadi vratio od 0:2, pa ipak izgubio - Na derbi sa -7!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 14.04.2024.
21:19
Izvor: Sportske.net

Neverovatna utakmica.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su Partizan sa 3:2, u fantastičnom derbiju poslednjeg 30. kola regularnog dela sezone u Superligi Srbije.

Domaći tim je do 90. minuta imao laganih 2:0, Partizan se po ko zna koji put vratio na volšeban način i izjednačio, krenuo je i po trijumf, ali je i on primio gol u nadoknadi i na kraju izgubio.

Briljirao je Đorđe Ivanović sa golom i dve asistencije i on je bio ubedljivo najbolji pojedinac ovog susreta.

Partizan će na megdan Crvenoj zvezdi, u prvom kolu plej-ofa, otići sa sedam bodova manje i deluje da su crveno-beli večeras napravili ogroman korak ka odbrani titule, bez obzira na ishod derbija.

Čukarički u plej-of ide sa pete pozicije i 48 bodova na svom kontu, pa ga čeka velika borba za Evropu.

Utakmica je počela zabrinjavajućom scenom za sve pristalice Partizana, pošto je najbolji pojedinac tima ove sezone, golman Aleksandar Jovanović, doživeo povredu već u prvom minutu.

Delovalo je da će morati da izađe, ali je tada "stisnuo zube" i nastavio, uz još jednu lekarsku intervenciju u 15. minutu.

Na terenu je Partizan prvi zapretio, i to u osmom minutu. Baždar je krenuo ka sredini, proigrao Goha, koji je petom odložio do Zahida. Norvežanin je nanizao dvojicu protivničkih igrača, pre nego što je uputio udarac koji je Samurović odbranio.

Nakon toga se situacija promenila, domaćin je preuzeo konce igre u svoje ruke i bio je jako opasan preko veoma raspoloženog Đorđa Ivanovića.

Pritiskao je Čukarički, "mirisalo" je da će doći do gola i uspeo je u 28. minutu, kada je Vinisijus Melo matirao Jovanovića, za 1:0.

Najveći deo posla obavio je Ivanović, koji je protutnjao po desnoj strani, poslao lep pas u kazneni prostor za Docića, a ovaj je samo prosledio loptu do Brazilca. Vinisijus Melo nije imao težak zadatak da iz neposredne blizine upiše prvenac u srpskom fudbalu.

U 39. minutu je Jovanović ipak morao da napusti igru. Povreda je bila jača, umesto njega je ušao Krunić i zamalo primio gol posle svega 60 sekundi.

Ponovo je Ivanović napravio "dar-mar" po desnoj strani, uputio je idealnu loptu za Luku Adžića, a ovaj se obrukao, traljavo šutirao i promašio čist zicer sa šest metara od gola.

Partizan je najbolju priliku imao u sedmom minutu nadoknade vremena. Zahid je centrirao iz slobodnog udarca sa leve strane, Kovačević bio najbolji u skoku, tukao glavom i pogodio prečku.

Trener Partizana Igor Duljaj je dobio žuti karton u prvom poluvremenu, što mu je četvrti u sezoni, pa neće moći da vodi ekipu protiv Crvene zvezde u prvom kolu plej-ofa, ali posle ovog poraza je pitanje koliko će taj derbi imati uticaj na šampionsku trku, jer je sedam bodova razlike ogromna prednost za našu ligu.

Sada je veliko pitanje i da li će golman Jovanović moći da nastupi na "Marakani"?

Na startu drugog poluvremena je Duljaj pokušao da razmrda tim taki što će pojačati napad, pa je uveo Nikolića umesto indisponiranog veziste Kastilja.

Ništa mu to nije pomoglo, meč je nastavljen u istom ritmu, pa je domaćin u 51. minutu duplirao prednost.

Iskoristio je Čukarički loš pas Kanutea, pokrenuo kontru preko Đorđa Ivanovića, Adžić je probao da posle nekoliko kontakata odigra dupli pas, Zahid ga je napucao u želji da otkloni opasnost, pa se sjajni i razigrani Ivanović odjednom našao sam pred rezervnim golmanom crno-belih Krunićem i lako ga je savladao sa nekih 5-6 metara, za 2:0.

Partizan je delovao obezglavljeno posle drugog primljenog pogotka, ali se povezao oko 70. minuta i u 75. imao kolosalnu šansu. Stojković je gađao glavom iz sjajne pozicije, ali je Samurović fantastično intervenisao i sačuvao svom timu dva gola prednosti.

Išao je domaći sastav ka lakoj pobedi, ali smo u zaustavnom vremenu prisustvovali istinskom spektaklu.

Ono što nije uradio Stojković, jeste Severina u 90. minutu. Bio je to trenutak "magije", uhvatio je Severina volej iz mesta i sa nekih 17 metara postigao perfektan gol, za 2:1. Na taj način je kaznio dva velika promašaja domaćih u finišu meča.

I onda je Partizan, po ko zna koji put napravio "šou" i vratio se "iz mrtvih". Nikolić je u 92. minutu briljantno asistirao za Baždara, a ovaj je matirao Samurovića, za 2:2.

Nije to bio kraj, Partizan je krenuo po trijumf, ostavio puno prostora na svojoj polivini, što je Čukarički iskoristio i dao gol za pobedu iz potpunog "nokdauna" u 94. minutu. 

Probio je neverovatni Ivanović po levoj strani, centrirao u kazneni prostor, a Nikčević glavom smestio loptu u mrežu, za 3:2.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke