Partizan dobija ''zver'' na sredini terena, svuda ga ima!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.08.2022.
08:59
Izvor: Sportske.net

To je crno-belima nedostajalo od početka sezone.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Još tokom vikenda je postalo jasno - Partizan dobija novo veliko pojačanje na sredi ni terena, a u pitanju je dosadašnji vezista turskog Giresunspora Hamidu Traore.

Prema najavama, on bi već danas trebalo da se zvanično obaveže na vernost crno-belima i da se pridruži svom doskorašnjem saigraču Fuseniju Dijabateu sa kojim je odlično sarađivao i u Turskoj.

Klub iz Humske je za njegov transfer izdvojio 700.000 evra na ime obeštećenja, a fudbaler iz Malija bi trebalo da popuni veliku prazninu nastalu odlaskom Saše Zdjelara u moskovski CSKA.

Što je najvažnije za crno-bele, on je već sada fizički potpuno spreman da se stavi na raspolaganje treneru Petriću, odigrao je već tri utakmice u šampionatu Turske, a uz to i njegove karakteristike savršeno odgovaraju potrebama ekipe Partizana u ovom trenutku.

Snažan je igrač, ima veliki radijus kretanja. Pre svega će se od njega očekivati da obavi defanzivne zadatke u veznom redu i da bude od velike pomoći Ljubomiru Fejsi, ali mu nisu strana ni izletanja napred, iza napadača. Prošle sezone je odigrao 32 utakmice za Giresunspor, postigao dva gola i upisao dve asistencije. Za to vreme je imao četiri žuta kartona i jedan crveni, što i nije tako mnogo za igrača na njegovoj poziciji.

Biće zanimljivo videti i kako će izgledati startnih 11 Partizana sa Traoreom u timu, a utisak je da bi Andrade mogao da preuzme Nathovu ulogu bliže protivničkom golu, s obzirom da je trener Petrić već preselio iskusnog Izraelca na klupu za rezerve, a da Traore bude u tandemu sa Fejsom na sredini terena.

Međutim, sada će Partizan imati jednog stranca viška u timu kada su u pitanju domaće utakmice, pa će još neko morati na klupu, verovatno Menig, kako bi to mesto zauzeo ''bonus igrač'' - Petković ili Jović.

Partizan će u četvrtak godtovati na Malti u revanš-meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija. Rival će mu biti domaći Hamrun, a crno-beli će u utakmicu ući sa prednošću od 4:1 iz prvog meča u Beogradu. Kvota u AdmiralBet-u na novu pobedu Partizana iznosi 1.61 u ovom trenutku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke