Partizan doneo novu zalihu bodova - Direktan plasman u LŠ je prigrljen!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 24.02.2022.
22:56
Izvor: Sportske.net

Nove odlične vesti.

Printscreen
Printscreen

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana su plasmanom u osminu finala Lige konferencija, te duplom pobedom nad Spartom iz Praga doneli Srbiji zalihu bodova koja našu zemlju učvršćuje na 11. mestu UEFA rang-liste na osnovu ostvarenih koeficijenata.

Do revanš susreta sa Spartom, Srbija je na 11. mestu imala 0.575 bodova viška u odnosu na prvog pratioca Ukrajinu. Posle novog trijumfa nad praškim klubom, Partizan je sakupio novu zalihu poena za našu zemlju i tako Srbija ima 1.075 bodova više od Ukrajine.

Sa dva tima u osmini finala evropskih takmičenja (op. aut. Crvena zvezda LE, Partizan LK), Srbija ima šansu da popravi taj rezultat i tako definitivno učvrsti našu zemlju na poziciji koja joj osigurava direktnog predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2023/24. Dakle, sledeći šampionat u našoj zemlji, o čemu smo mnogo puta pisali, imaće nikada veći značaj.

Prednost je povećana i u odnosu na Belgijance i Švajcarce koji u ovoj fazi takmičenja nisu imali predstavnike (ali ih imaju u osmini finala LK Gent i Bazel), pa tako Srbija sada ima 2.275 bodova više u odnosu Belgiju, a Švajcarskoj bežimo čak 3.200 poena! Ni ostali konkurenti nisu briljirali. Hrvatska je ostala bez predstavnika budući da je Dinamo eliminisan, Danci imaju jednog manje jer je Randers izbačen od strane Lestera, dok su i Grci ostali bez Olimpijakosa. PAOK je živ u toku pisanja ovog teksta (op. aut. igraju produžetke sa Fenerbahčeom), što ne znači da će tako ostati.

Još po koji bod u ovoj evropskoj kampanji Crvene zvezde i Partizana značajno bi doprineo ka što boljoj poziciji Srbije u budućnosti, jer zaliha bodova je prekopotrebna budući da će se u kampanji 2023/24 deliti sa pet. Iz tog razloga su Danska, Češka i Turska doživljavale padove u ovoj sezoni... Ne treba rušiti sneška, ali veliki broj bodova u ovom trenutku, breme je koje može lako doneti slobodan pad u narednim sezonama, jer lestvica se podigla i ukoliko ne bude uspeha u budućnosti, status koji trenutno posedujemo brzo može biti izgubljen. No, žudili smo za njim, trenutno bi bilo dobro radovati mu se!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
crvzvzbznskks
Friday, 25.02.2022
09:38

Konstantno pisete da 11o mesto donosi direktnog ucesnika u grupnoj fazi... Ne znam odakle ta informacija, prilicno sam siguran da je netacna.. treba da dodjemo do 10og mesta za taj scenario ...