Partizan efikasan bez Saldanje, trio Natho-Trifunović-Jovanović blistao protiv Jedinstva!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.07.2024.
21:47
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda Partizana i najbolja igra crno-belih ovog leta.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Četiri dana posle 2:6 u Lublinu protiv Dinama iz Kijeva, Partizan je večeras u drugom kolu Superlige Srbije ostvario rezultat kom se potajno nada i u revanšu protiv Ukrajinaca.

Crno-beli su gostovali ekipi Jedinstva iz Uba i pred punim tribinama slavili rezultatom 4:0, a po prikazanoj igri i šansama, ovaj trijumf je mogao da bude i ubedljiviji.

Trener Stanojević je iznenadio odlukom da Mateuš Saldanja ostane na klupi i da priliku od prvog minuta dobije Đorđe Jovanović koji je večeras bio vrlo zapažen i konkretan.

Utakmica je za Partizan počela idealno, penal već u prvom minutu koji je iznudio mladi krilni napadač Nemanja Trifunović. Naravno, sa bele tačke je šutirao Bibars Natho, a to je učinio vrlo samouvereno i precizno, pa mladi golman Vukašin Jovanović nije bio ni blizu te lopte - 0:1. Podsetimo, Vukašin Jovanović je mladi golman koji je ovog leta došao iz Partizana na pozajmicu u Jedinstvo.

Zatim je usledila serija propuštenih prilika Đorđa Jovanovića, u 13. 16. i 26. minutu, ali napadač crno-belih nije klonuo duhom i u 27. minutu je iskoristio konfuziju u defanzivnoj liniji domaćih, osvojio je loptu koju je odmah prosledio Trifunoviću, a ovaj iskosa sa leve strane sa desetak metra poslao loptu u mrežu - 0:2.

Pet minuta kasnije je i Ksander Severina imao lepu priliku posle akcije Zahida i Natha, ali je Severinin šut izblokiran i lopta je završila u korneru.

Domaći su uglavnom bili bezopasni, mada su imali par obećavajućih napada, ali je izostajala prava završnica, pa Partizanov golman Jovanović uglavnom nije imao posla u večerašnjoj utakmici.

Đorđe Jovanović se ispromašivao u prvom poluvremenu, ali je posle nepunih sedam minuta u drugom konačno uspeo da pronađe put do mreže Ubljana. Sve se dogodilo posle akcije Jurčevića i Natha, koji je majstorski, pravovremeno prosledio loptu u kazneni prostor kroz sredinu, a Jovanović je izbegao ofsajd i u situaciji jedan na jedan savladao mladog Jovanovića - 0:3.

Natho je nastavio da ''pakuje'', a Jovanović da pogađa u 65. minutu, kada je Izraelac odlično centrirao sa leve strane, a Jovanović iskoristio lošu reakciju golmana Vukašina Jovanovića koji je istrčao u prazno i udarcem glavom poslao loptu u mrežu za 0:4.

Nedugo zatim je i Zahid zatresao mrežu, ali taj gol nije bio priznat zbog ofsajda.

Do kraja, Partizan je rutinski završio posao i upisao drugu pobedu u prva dva kola Superlige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke