Partizan i Luka Božić - Da li je sada realnija priča?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.07.2023.
17:07
Izvor: Sportske.net

Biće zanimljivo videti sledeći potez crno-belih.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Partizan je ove nedelje doživeo ozbiljan udarac posle dugotrajnih pokušaja da angažuje Nikolu Mirotića.

Dosadašnji košarkaš Barselone je juče zvanično saopštio da ''zbog pretnji i uvreda'' koje je dobijao u prethodnom periodu ne može da prihvati Partizanovu ponudu, pa crno-beli sada moraju da se okrenu nekim drugim rešenjima, iako su mnogo energije posvetili angažovanju Mirotića.

Nema sumnje da se sada menja i koncepcija tima koju je trener Željko Obradović planirao ovog leta, ali pitanje je i da li će Partizan sada moći da pronađe nekog drugog igrača na tržištu čiji bi kvaliteti bili slični Mirotićevim.

Mnogo evroligaških igrača koji su bili slobodni početkom leta, sada su pronašli nove klubove, pa je Partizanov izbor sada dodatno sužen, pogotovo što su crno-beli prekinuli i saradnju sa menadžerom Miškom Ražnatovićem i ne žele da dovode igrače koje zastupa njegova agencija.

Kada su u pitanju igrači iz regiona, pogled nas odmah vodi ka adru i Luki Božiću, o kome je nedavno govorio i prvi čovek kluba Ostoja Mijailović, doduše ništa konkretno, ali su se prethodno u medijima pojavile spekulacije da bi igrač koji je prošle sezone ostvario impresivan individualni učinak u AdmiralBet ABA ligi mogao navodno da pojača crno-bele.

Prilika je sada da se još jednom podsetimo šta je Mijailović rekao na tu temu u razgovoru za ''Antenu'' iz Zadra.

''Ako potpišemo Božića ili bilo kog drugog igrača, uvek obavestimo javnost. Luka Božić je jako dobar igrač, ali više od toga vam ne mogu reći. Partizanu nije problem da potpiše nekog igrača iz Hrvatske, jer mi smo klub iz regije'', rekao je on početkom nedelje.

Naravno, ne možemo porediti karijeru Nikole Mirotića i Luke Božića, koji na primer u podgoričkoj Budućnosti nije bio ni blizu učinka u Zadru iz prošle sezone, pa bi i to bio veliki znak pitanja kako bi se Božić snašao u novoj sredini u kojoj bi od njega očekivanja u startu bila još veća.

Zato je ipak realnije očekivati neka druga rešenja u Partizanu narednih dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke