Partizan i Zvezda ne smeju protiv UEFA!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.05.2016.
11:39
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Kako će se ponašati naši najtrofejniji klubovi u novonastalim okolnostima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Posle jučerašnje odluke Kongresa UEFA u Budimpešti i zvaničnog prijema Kosova u ovu organizaciju, postavlja se pitanje i šta će uraditi naši klubovi u slučaju da im na evro-sceni jedan od rivala bide i neki klub sa Kosova.

Naravno, iz UEFA su poručili da će za početak onemogućiti takve susrete, ali to neće trajati večito, pa je juče nagovešteno da ''kada se za to steknu uslovi'' da bi do tih mečeva ipak moglo da dođe.

Prve reakcije iz Crvene zvezde i Partizana stigle su juče od strane predsednika Svetozara Mijailovića, odnosno Ivana Ćurkovića, koji su u izjavama ''Novostima'' izneli slične stavove.

U najkraćem - iako je jučerašnja odluka u suprotnosti sa Statutom UEFA, naši najbolji klubovi ne žele konfrontaciju sa Evropskom kućom fudbala, svesni da se ovde radi o velikom uticaju politike.

''Kada su u pitanju naši eventualni mečevi u Evropi protiv kosovskih klubova ostaje da prepustimo vremenu da kaže svoje. Apsurdno bi bilo da kažemo da ćemo ići protiv UEFA ili FIFA'',
istakao je prvi čovek Partizana Ivan Ćurković.

Ni u Crvenoj zvezdi nemaju drugo rešenje...

''Mi nismo u situaciji da idemo kontra odluke žreba ukoliko bi nam namerio klub sa Kosova jer bismo se u tom slučaju našli pod sankcijama UEFA''
, poručio je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Jedina nada da bi sporna odluka mogla da se poništi jeste najavljena tužba koju bi FSS trebalo da uputi Međunarodnom sudu za sportsku srbitražu u Lozani. Opširnije o tome čitajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Liliputanac
Wednesday, 04.05.2016
13:50

Sta ce uraditi Zvezda i Partizan u slucaju eventualnog susreta sa tamosnjim klubovima? Pa dace im 15-16 golova u dva meca i kraj price.

avatar
Wednesday, 04.05.2016
13:38
avatar
Аполо
Wednesday, 04.05.2016
11:52

FSS zastupa interese Srbije u UEFA, a ne Zvezda i Partizan koji kao i svaki klub mora da se povinuje odluci UEFA ili ce biti sankcija. Ovo sto je UEFA uradila je presedan, politicki motivisana odluka i konacno krsenje sopstvenog statuta koji je donela, a za koji nije imala vecinu da ga izmeni pa se glasalo na divljaka, po principu zapadnjacke demo(n)kratije. Ostaje nam jos da vidimo sta ce biti sa tuzbom koju planira FSS ali vec sad mi se cini da smo ostavljeni na cedilu jer drzave koje su glasale protiv prijema Kosova ce samo ispostovati odluku UEFE, nece biti nikakve podrske sa te strane, a zapadne zemlje ce vec izmisliti neku glupost kao i dosad da vredjaju tudju inteligenciju kako se pojedini akti, statuti mogu krstiti kada se njima digne cuperak na glavi.

avatar
Paris Saint Germain
Wednesday, 04.05.2016
11:46

ajde sada junaci da vas vidimo, pobunite se ili samo gledate svoje interese hehehe

avatar
Wednesday, 04.05.2016
11:44

Dobro, ovo je potpuno ocekviano. Inace, nase tuzbe ce biti, ali nema(m) ni grama nade da ce nesto da se promeni jer ne bi ni doslo do glasanja da je eventualna tuzba mogla da ima izgleda na uspeh. Ne zaboravite dve jako bitne stvari, isti taj kvazisud je pre neki dan nalozio FIFI da primi Gibraltar, a i nas je onomad ostetio...