Partizan ili Zvezda - Ko ima teži raspored do sledeće pauze u prvenstvu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.09.2021.
10:03
Izvor: Sportske.net

Prava uzbuđenja tek slede, biće veoma zanimljivo.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Prvi ciklus sezone 2021/22 ekipa Partizana je izvanredno odradila. Ostvareni su svi postavljeni ciljevi, i na domaćoj, i na evropskoj sceni, pa u Humskoj imaju mnogo razloga za zadovoljstvo. Posle nekoliko godina čekanja, crno-beli su zauzeli prvo mesto na tabeli Superlige i tu poziciju sada ne žele da prepuste nikom drugom, a uporedo s tim, pokušaće da se u grupnoj fazi Lige konferencija izbore i za ''evropsko proleće''.

Crvena zvezda, zahvaljujući kiksu protiv Vojvodine na startu sezone, zaostaje dva boda za Partizanom, a kada je Evropa u pitanju, tim Dejana Stankovića nije uspeo da se domogne grupne faze Lige šampiona, ali će u Ligi Evrope crveno-beli imati mnogo toga da pokažu, pa se i oni s pravom nadaju da će proleće dočekati na evropskoj sceni.

Prvenstvo se nastavlja narednog vikenda, kada počinje drugi ciklus od sedam utakmica za crno i crveno-bele, do sledeće prvenstvene pauze zbog obaveza nacionalnih timova u oktobru.

Prilika je sada da pogledamo kakav će raspored imati jedni i drugi do tada i da li bismo mogli da očekujemo neke značajnije promene, pre svega na superligaškoj tabeli.

Partizanov raspored:

11. septembar Radnički 1923 - Partizan
16. septembar Anortozis - Partizan

19. septembar Partizan - Crvena zvezda
22. septembar Mladost - Partizan

26. septembar Partizan - Spartak ŽK
30. septembar Partizan - Flora
3. oktobar Napredak - Partizan

Zvezdin raspored:

11. septembar Crvena zvezda - Proleter
16. septembar Crvena zvezda - Braga

19. septembar Partizan - Crvena zvezda
22. septembar Crvena zvezda - Voždovac

26. septembar Novi Pazar - Crvena zvezda
30. septembar Ludogorec - Crvena zvezda
3. oktobar Crvena zvezda - Metalac

Partizanu je otežavajuća okolnost što će imati veći broj gostovanja od Crvene zvezde koja do 26. septembra neće ''mrdati'' iz Beograda, dok će Partizan za to vreme igrati i u Kragujevcu, na Kipru, u Lučanima. Ali, ono što crno-belima ide na ruku, to je što će imati priliku da ugoste svog najvećeg rivala i da na svom terenu pokušaju da dodatno uvećaju bodovnu prednost, što, naravno, neće biti nimalo lako. Takođe, na kraju ovog ciklusa, Partizan će imati još jedno teško gostovanje, protiv ove sezone odličnog Napretka, pa će Stanojevićev tim biti na velikim iskušenjima da zadrži ono što sada ima u svojim rukama. Kada je u pitanju Zvezda, utisak je da će do oktobra jedino u Humskoj imati problema na domaćoj sceni, u ostalim mečevima se očekuje rutinsko obavljanje posla, pogotovo što će se u Novom Pazaru igrati bez prisustva navijača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke