Partizan ima licencu, ali ako ovako nastavi možda mu neće ni trebati

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.04.2023.
09:38
Izvor: Sportske.net

Ne vidi se kraj Partizanovim posrtanjima.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle poraza od Radnika u Humskoj (1:2), izgledalo je da je dvonedeljna prvenstvena pauza baš dobro došla novom treneru Partizana Igoru Duljaju da sprovede u delo svoje zamisli i da crno-beli u završnicu sezone uđu u boljoj formi, kadri da se domognu makar tog drugog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Međutim, derbi protiv Vojvodine u Novom Sadu pokazao je da nema napretka u Partizanovoj igri, i ne samo to, nego se kod igrača više ne vidi ni neka velika želja da izađu iz teške situacije u koju su upali.

U velikom delu utakmice Partizan nije imao nijedan šut u okvir gola, čuvar mreže Vojvodine Lazar Carević je bio besposlen sve do finiša meča i velike prilike koju je (opet) propustio neefikasni Samed Baždar.

Odmah zatim na drugoj strani veliki kiks neubedljivog Živkovića i otvoren prostor za Nemanju Nikolića koji je zapečatio sudbinu Partizana u ovom meču.

Partizanu je ovo već šesti poraz u Superligi ove sezone, pa mu preti pad na četvrto mesto na tabeli, ukoliko Čukarički savlada Radnički u Nišu.

Crno-beli ovog proleća izgledaju kao prosečan superligaški tim koga se više niko ne plaši, pa je i trener Vojvodine Radoslav Batak bez problema prihvatio ulogu favorita pre duela sa Partizanom.

Dan pre ove utakmice, uprava Partizana se pohvalila da je uz veliku pomoć predsednika Vučića i države uspela da reši goruće finansijske probleme i da obezbedi licencu za učešće u evropskim kupovima sledeće sezone.

Međutim, kada vidimo na šta liči igra Partizana, postavlja se pitanje da li će ta licenca uopšte biti potrebna crno-belima, jer do kraja sezone ih očekuje još devet utakmica i ako pod hitno ne podignu nivo igre, njima preti ne samo pad na četvrto mesto, nego i još niže na tabeli. Vojvodina koja je trenutno na petoj poziciji im se sada približila na četiri boda razlike i Batakov tim ima razloga za optimizam kada je u pitanju izlazak na evropsku scenu.

Igoru Duljaju neće biti lako, iako dobija reči podrške sa svih strana, čak i od protivnika, ali šok terapija koju je uprava Partizana pokušala da izvrši njegovim angažovanjem umesto Gordana Petrića nije dala očekivani rezultat. Ne vidi se ni neka nova ideja koju Duljaj pokušava da sprovede u delo sa ovim timom, izuzev nešto veće šanse koju dobijaju mladi igrači, tek pristigli iz omladinske škole. Međutim, ne mogu oni da ''vade kestenje iz vatre'' u finišu sezone.

A ako se ovaj očajni rezultatski niz što pre ne prekine Partizanu će pretiti finansijski udarac kakav se ne pamti u ovom veku. Eventualni neizlazak u Evropu tek bi bio prava katastrofa za posrnulog srpskog velikana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke