Partizan ispred Zvezde sa utakmicom manje - Četvrti ludi preokret u sezoni za petu u nizu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 17.09.2023.
21:46
Izvor: Sportske.net

Neverovatno šta se dešava Partizanu ove sezone!

Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Peta u nizu. 

Fudbaleri Partizana slavili su protiv Radnika iz Surdulice u dramatičnom meču i to posle još jednog preokreta, ako računamo utakmicu protiv Sabaha, četvrti put u sezoni. Treći put u sezoni Partizan stiže i pobeđuje posle 0:2! Danas je bilo 3:2 (0:2)!

Počelo je šansom Saldanje, i dok su se očekivale šanse za Partizan, usledila je jedna na drugoj strani. 

Duronjić je dobro probio, usledio je pas za Gašića koji se namestio i pogodio fenomenalno gornji levi ugao za 0:1! Igrao se peti minut. 

U 20. minutu šansa za crno-bele, Stojković je previše oklevao, a mogao je sam da reši akciju, da bi tri minuta kasnije Natho pogodio stativu. 

I onda 27. minut kada je Radnik stigao do 0:2, bila je to fantastična kontra, posle dva poteza su izašli tri na jedan, Jovanović je čak odbranio i zicer, a onda je Duronjić rutinski poslao loptu u mrežu. 

Partizan je uspeo da postigne gol preko Saldanje u 38. minutu, ali je sudija Trifković poništio gol, sve zbog faula koji je napravio Severina posle uklizavanja. Biće dosta priče oko ove situacije. 

U 54. minutu neverovatan promašaj Nemanje Nikolića, bio je potpuno sam na 6 metara od gola, šutirao, ali je poslao loptu visoko iznad prečke. 

Pretio je Partizan, kružio, ali je vreme prolazilo.

I onda 60. minut, Partizan stiže do smanjenja rezultata, Natho pronalazi Nikolića koji nije bio u ofsajdu, ovaj proigrava na pravi način Zahida, a novo pojačanje crno-belih dokazuje da je odličan realizator - 1:2!

Velika gužva u 64. minutu nakon što crno-beli nisu vratili loptu Radniku što nije u duhu fer-pleja, želeli su da se obračunaju fudbaleri gostiju, ali su se strasti smirile i najgore je prošao Natho koji je dobio žuti karton.

Nekako je Radnik svim sredstvima uspeo da umrtvi igru, a onda 79. minut i penal za Partizan, sudija Trifković nije imao dilemu. Saldanja je bio snažniji od Milićevića, a na opšte iznenađenje, Brazilac je uzeo loptu da šutne penal. 

Nathu je Ranđelović već jednom odbranio penal, moguće da je i zbog toga Duljaj odlučio da Saldanja šutira i bio je u pravu - 2:2!

Od 85. minuta svi su bili na polovini Radnika sem golmana Jovanovića, a retko ko je od navijača Partizana bio zadovoljan nadoknadom vremena koja je iznosila samo 6 minuta. U Nadoknadi Ilić je promašio zicer, potom je Ranđelović posle šuta umalo ispusta loptu u mrežu posle šuta Belića, a onda Trifković pokazuje na belu tačku. 

Majstorija Zahida, Saldanja pada u petercu posle očiglednog faula, da nije ometen verovatno bi postigao gol.

Oreščanin je isključen, ali to nije bilo bitno navijačima Partizana, čekali su penal i dočekali pobedu, Natho je pogodio za 3:2! Ranđelović je pogodio stranu, ali nije vredelo, malo je falilo da odbrani!

Crno-beli tako stižu do pete pobede u nizu u Super ligi i posle godinu i po dana su ispred Zvezde na tabeli sa utakmicom manje, Partizan ima 16 bodova, večiti rival bod manje, dok je jedini ispred TSC sa 19 bodova.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke