Partizan izašao iz letargije, Duljaj uspeo da podigne ekipu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.03.2023.
20:08
Izvor: Sportske.net

Ovo večeras je već počelo da liči na Partizan koji je jesenas pobeđivao Keln.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana konačno su obradovali svoje navijače.

Posle očajnih igara i rezultata od početka drugog dela sezone, crno-beli su večeras protiv Mladosti u Lučanima pokazali da su na putu izlaska iz krize.

Ekipa Igora Duljaja je u meču 26. kola Superlige trijumfovala rezultatom 3:0, uz mnogo izraženiju agresivnost, borbenost i želju koju su pokazali u odnosu, na primer, na mečeve protiv Kolubare ili kragujevačkog Radničkog.

Crno-beli sada imaju 54 boda, osamnaest manje od vodeće Crvene zvezde, ali i četiri više u odnosu na trećeplasiranu ekipu Čukaričkog.

Partizan je bio konkretniji i u prvom poluvremenu, kada je najbliži vođstvu bio u 40. minutu, ali je Pavlovićev šut zaustavio golman Savić.

Na vođstvo se čekalo do 52. minuta.

Kvinsi Menig je sa leve strane poslao dobar centaršut za Pavlovića, ovaj je glavom spustio loptu za Svetozara Markovia koji iz neposredne blizine pogađa mrežu, ali je ostalo neizvesno da li je Marković možda bio u ofsajdu.

Sedam minuta je trajala provera te situacije u VAR sobi i konačno je presuđeno da je gol regularan, pa je Partizan ipak poveo sa 1:0.

Nastavio je Partizan da vrši pritisak na polovini Lučanaca, imao je inicijativu, stvarao prilike, a prednost je duplirao Kvinsi Menig preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora posle dobre saradnje sa Dijabateom - 2:0.

Tim golom je pitanje pobednika bilo rešeno, a u samom finišu za još ubedljiviji trijumf Partizana potrudio se Bibars Natho koji je posle akcije sa Jovićem pogodio za 3:0.

Sam finiš meča obeležio je i debi mladog Janka Jevremovića u ekipi Partizana. On je ušao u poslednjih nekoliko minuta umesto Dijabatea.

Mladost posle ovog poraza ostaje na 14. mestu sa 21 bodom i očekuje je teška borba za opstanak u ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke