Tako se do titule ne može - Partizan je golicljiv kao dete, ali se u Humskoj smeh ne čuje

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 18.03.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Prekidi, odnosno sve bočne lopte, rak rana Partizana.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Prošlo je šest utakmica otkako samo zakoračili u prolećni deo šampionata, a na vrhu smo doživeli smenu. Crvena zvezda je preskočila Partizan i sada imaju četiri boda više od najvećeg rivala uprkos tome što su crno-beli pre samo tri kola bili dva koraka udaljeni.

Osim što su crveno-beli promenili trenera dovevši dobro poznato ime Vladana Milojevića, te samim tim i novu energiju, Partizan je umnogome sam sebi iskopao jamu i na osnovu taktičkih elemenata prosuo bodove protiv Napretka i Mladosti, a na sličan način su primili pogotke i u duelu sa Crvenom zvezdom na "Marakani".

Znate li ono kada dečica, pa poneki i odrasli, pasnu u smeh prilikom golicanja sa boka. Tu su najranjiviji i naprosto "umiru" od smeha. Nekako je to slično sa ekipom Partizana ovog proleća, s tim što se u Humskoj uopšte ne smeju niti imaju razloga za tako nešto.

Prvi pogodak u nastavku sezone, Partizan je primio od IMT u Humskoj i on je došao kao posledica greške na sredini terena, gosti su stvorili višak na desnom boku budući da je Filipović ostao iza svih i centaršut Radočaja pogađa Svetozara Markovića, te vara Aleksandra Jovanovića. Drugi gol na tom duelu, Partizan je primio sa bele tačke, ali do penala je došlo posle ubačene lopte Lutovca sa boka, dok sva tri igrača Partizana gledaju ka lopti, bez da ijedan od njih ujedno vodi računa o markaciji, prevashodno Miloša Lukovića, a zatim u odbitku i Nikole Terzića koji je fauliran.

U Surdulici je Radnik uspeo da stvori mnogo poteškoća Partizanu ubačenim loptama sa oba krila, posebno sa levog, odakle je i došao penal koji je kasnije poništen. Miskomunikacija i loša postavka takođe su bili deo odbrane tima Igora Duljaja tokom ovog susreta koji im je pripao sa 1:2.

Protiv Crvene zvezde smo videli oba pogotka nakon prekida. Ponovo loša markacija, ponovo bez komunikacije. Lopta oba puta pada na peterac gde su Uroš Spajić i Šerif Endiaje, a to svakako nisu izdovjeni slučajevi kada defanzivci Partizana ne obavljaju dovoljno dobro posao u izlasku na centaršut, postavljalnju prilikom istih i procene leta lopte.

Andrija Majdevac je utišao Humsku nekoliko dana nakon derbija i to tako što je imao priliku da leđima okrenut golom, posle slaloma Nebojše Bastajića na levom krilu, "eliminiše" Svetozara Markovića, pre svih, i postigne gol. Pred centaršut Bastajića, Partizan je imao čak šestoricu igrača u šesnaestercu, spram tri koliko je imao Napredak, a da su mogli da iskoriste upotrebljivu loptu. Konstantno kašnjenje nekoga ko bi trebalo da pomogne u takvim situacijama uglavnom se obija o glavu "parnom valjku".

I, protiv Mladosti, gol glavom Petra Bojića posle savršenog centaršuta Varjačića sa desne strane. Kovačević je loše procenio let lopte, a Stojković nije ni skočio u duel sa napadačem Surduličana.

Nije ni prvi put da štoperi Partizana loše procenjuju namere rivala i let lopte. Pre svih, Bojanu Kovačeviću se to dešava minimum jednom ili čak i dvaput na dosadašnjim utakmicama otkako je stigao iz Čukaričkog.

Sa takvom defanzivnom manom, crno-beli ne mogu da očekuju da ostanu u borbi za titulu sa Crvenom zvezdom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke