Partizan je juče zakazao 173. večiti derbi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.04.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Brzo će novi derbi.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je juče posle velike borbe, u dramatičnoj završnici savladao domaću ekipu Voždovca sa 3:2 i tako osigurao drugo mesto pred plej-of.

Crno-beli, naime, posle 28 odigranih kola imaju osam bodova više od trećeplasiranog TSC-a koji u preostala dva kola preliminarne faze takmičenja više nema teoretskih šansi da preuzme drugu poziciju.

Doduše, Partizan bi još uvek mogao da se vrati na čelo tabele do plej-ofa, ali samo pod uslovom da Crvena zvezda kiksne i protiv Radnika u Surdulici, i protiv Železničara na Marakani, a da Partizan za to vreme savlada Novi Pazar u Humskoj i Čurarički na Banovom brdu. Složićete se, previše uslova da bi bilo realno.

Ali, čak i da dođe do takvog veleobrta u naredna dva kola, jasno je da ćemo 173. večiti derbi gledati već u prvom kolu plej-ofa, najverovatnije u subotu, 20. aprila, jer prema važećoj šemi po kojoj će se praviti raspored, prvi i drugi na tabeli igraće na startu plej-ofa, odnosno u 31. kolu.

Ako Zvezda zadrži prvo mesto posle 30. kola, ona će biti domaćin derbija, a u slučaju da Partizan do tada uspe da se vrati na čelo tabele, derbi bi se igrao u Humskoj.

Partizan će posle duela sa Zvezdom, gotovo sigurno u drugom kolu plej-ofa dočekati trećeplasiranu ekipu TSC-a, dok će Zvezda tada gostovati četvrtoplasiranoj ekipi. U ovom trenutku je neizvesno ko će to biti, jer Vojvodina, Čukarički i kragujevački Radnički imaju po 44 boda na deobi od četvrtog do šestog mesta.

-

FSS

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke