Partizan jedva osvojio tri boda i ostao bez dva ključna igrača!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.03.2024.
20:25
Izvor: Sportske.net

Lalatovićev Spartak namučio crno-bele.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 27. kola Superlige, Partizan je večeras na stadionu u Humskoj savladao ekipu subotičkog Spartaka sa 1:0.

Crno-beli su se tako vratili na četiri boda zaostatka u odnosu na Zvezdu i prekinuli niz od tri meča bez pobede.

Od samog početka se igrao dinamčian fudbal, bilo je pokušaja na obe strane, a crno-beli su u devetom minutu uzalud tražili jedanaesterac kada se stvorila gužva pred golom gostiju posle kornera.

Pet minuta kasnije dobar pokušaj imao je Natho, a bolju igru Partizana krunisao je Samed Baždar koji je u 21. minutu uspeo da odbijenu loptu posle udarca Natha sprovede u mrežu sa ivice peterca - 1:0.

Gosti su do kraja prvog poluvremena izveli dve obećavajuće akcije koje nisu uspeli da završe na pravi način, a Partizan je bio blizu drugog gola posle slobodnog udarca Antića, kada je Kovačević okrznuo loptu glavom, ali ona je završila zamalo pored gola.

Drugo poluvreme je proteklo u pokušajima Partizana da iz tranzicije ugrozi gol Subotičana koji su polako preuzimali inicijativu kako je meč odmicao.

Uspeli su crno-beli da izvedu tri-četiri obećavajuće kontre i sve je to izgledalo odlično do same završnice, kada je kao po pravilu izostajao precizan završni pas i šut ka golu.

A onda, u kratkom vremenskom intervalu Partizan ostaje bez svoja dva najvažnija igrača u veznom redu, najpre je Natho morao da izađe iz igre zbog povrede zgloba, a zatim se na povredu požalio i Zahid, za koga je takođe ovaj meč bio završen.

Od tog trenutka, Partizanova igra u ofanzivi se potpuno raspala, crno-beli su se povukli čuvajući minimalnu prednost, pa je spartak potpuno preuzeo inicijativu.

Veoma blizu izjednačenja bio je iskusni Ognjen Mudrinski koji je u 83. minutu šutirao glavom posle kornera, ali je odlični golman Jovanović bio na pravom mestu.

Pet minuta kasnije neuspela ofsajd-zamka Partizana, Atule je istrčao kontru, ušao u kaznani prostor iskosa sa leve strane, ali je njegov udarac u poslednjem trenutku uspeo da izblokira Bojan Kovačević.

U 88. minutu domaći su još jednom tražili penal, ovog puta zbog igranja rukom Juga Stanojeva, ali opet se sudija Ostraćanin nije oglasio, a na ulasku u 89. minut Prijović je pripretio golu crno-belih sa ivice kaznenog prostora, kada je golman Jovanović još jednom odlično intervenisao.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke