Partizan jedva preživeo Dubočicu, Milovanović prvencem do četvrtfinala Kupa

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 01.12.2021.
18:06
Izvor: Sportske.net

Mladi napadač postigao prvenac za crno-bele.

Srdjan StevanovicStarsport.rs
Srdjan StevanovicStarsport.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom na niškom "Čairu" protiv leskovačke Dubočice 1:0, a strelac jedinog gola bio je mladi Marko Milovanović u finišu prvog poluvremena.

Partizan je mogao do prednosti u 11. minutu, ali je odlično reagovao golman Dubočice. Pokušao je mladi Marko Milovanović, ali je čuvar mreže nominalnog domaćina bio na mestu.

Pokušao je i Aleksandar Lutovac u 16. minutu odličnim pokušajem iz prve, ali je Mladenović odbio loptu u korner.

U 20. minutu mreža gostiju se zatresla, ali je signaliziran ofsajd, pa se sa najnepopularnijim rezultatom nastavio meč.

Milovanović je lepo skočio u 33. minutu i prvi stigao do lopte u odnosu na čuvara, ali iz teške pozicije nije mogao bolje.

Partizan je u vođstvo doveo Marko Milovanović u 39. minutu nakon što je posle centaršuta Aleksandra Miljkovića odlično trznuo glavom, a lopta je konačno završila iza leđa ovog popodneva sjajnog Mladenovića.


Crno-beli su u finišu prvog poluvremena mogli i do dvostruke prednosti, ali je posle sjajnog spuštanja Lutovca udarac Lazara Pavlovića završio preko gola.

Prvu veliku priliku u nastavku meča propustio je Danilo Pantić koji je u 52. minutu sve uradio kako treba, ali je njegov udarac na gol-liniji izbacio protivnički fudbaler.

Dubočica je zapretila u 60. minutu kada je Gončić pokušao glavom, ali je lopta završila pored gola. Bio je to period kada se leskovački tim probudio, ali je i dalje ostao bez šuta u okvir gola.

Ubedljivo najopasniji napad Dubočice bio je u 78. minutu kada je Dušan Savić posle odlične akcije šutirao pored gola.

Meč je zatim ušao u mirniju fazu, a priliku da stavi tačku propustio je Rikardo, međutim njegov pokušaj nije završio iza leđa Mladenovića.

To je moglo da ispadne kobno zbog prilike Dubočice, čiji igrači su bilo nezadovoljni po završetku susreta misleći da je sudija preuranjeno svirao kraj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke