Partizan kružio, ali nije zaokružio - Kriza crno-belih, Mladost zaslužila bod

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 17.03.2024.
15:25
Izvor: Sportske.net

Odlično su se branili domaći i zaslužili bod.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Mladosti i Partizana remizirali su danas u Lučanima 1:1 (1:0) u 26. kolu Super lige Srbije.

Posle remija u derbiju i poraza od kruševačkog Napretka u Beogradu, Partizan je pokazao da prolazi kroz manju krizu. Osim što nije bilo lako igrati na terenu u Lučanima, Partizan nije bio dovoljno opasan, a i u onoj šačici situacija kada jesu, nisu koristili pozicije da poentiraju. Mladost se odlično branila, pokazala da ume biti opasna u kontrama i sa bokova ranivši lošu defanzivu gostujućeg sastava. Sve to, bilo je dovoljno za po bod.

U prvih 20 minuta mogu se zabeležiti dve situacije, po jedna na obe strane. Pokušao je Ksander Kseverina za Partizan, Marko Veličković u dresu Mladosti, ali Stamenković i Jovanović nisu imali probleme da ukrote te pokušaje.

Najinteresantniji detalj dotadašnjeg toka duela desio se u 24. minutu kada je Veličković dobio pravovremenu loptu u prostor, izbio sam na gol Partizana, ali je Aleksandar Jovanović još jednom pokazao da se radi o impresivnom golmanu. No, po završetku akcije s pravom je podignuta i zastavica.

Partizan je kontinuirano tražio prostor da ugrozi Sašu Stamenkovića. Da li preko sredine, da li sa krila, ali prolaza kroz disciplinovanu odbranu Mladosti gotovo da nije bilo. Otuda i pokušaji sa distance, pa je još jedan usledio u 32. minutu kada je Goh gađao nešto iznad prečke.

Po prvi put od starta duela, Partizan je uspeo da iskreira i dođe do situacija da zatrese mrežu svog rivala. Odličan pas Aranđela Stojkovića kojim je preskočio dobar deo terena i pronašao Zahida. Ofanzivni vezista Partizana je glavom spustio loptu za Sameda Baždara, ali mladi napadač gostiju nije dobro šutirao iz najbolje situacija na duelu. Ubrzo je Zahid testirao Stamenkovića koji je bio dobro postavljen.

I u jeku tih napada ekipe Igora Duljaja, došla je, možda i kazna za promašaj Sameda Baždara. Potvrdilo se da ovakva utakmica, na terenu kakav jeste u Lučanima, ne prašta nerealizovanje velikih prilika. Igrao se 44. minut kada je loptu na desnom boku dobio Aleksandar Varjačić, zavrnuo ju je u peterac, a tamo između Kovačevića i Stojkovića skače Bojić i matira nemoćnog Jovanovića. Vrlo loša reakcija defanzivaca Partizana. Kovačević je pogrešno procenio let lopte, Stojković nije ni skočio u duel.

Momentalno po startu drugog dela igre, Igor Duljaj rešio je da uvede Bibarsa Natha i Nemanju Nikolića koji su zamenili Denila Kastilja i Sameda Baždara. Uprkos svemu tome, Partizan je vrlo lako mogao da ima i dva gola zaostatka. Neverovatno da je pas Žarka Udovičića bez problema prošao kroz sredinu u 55. minutu do Veličkovića koji je srećno nadmudio Kovačevića i propustio izuzetnu šansu sa svega nekoliko metara. Minut kasnije, Partizan je odgovorio, prvo je Stojković tukao, ali se lopta od bloka odbila do Zahida koji pokušava kroz šumu igrača, no Stamenković u padu, nogama, uspeva da spasi svoju mrežu.

Usledio je nešto mirniji period meča, a iz njega se izrodila još jedna stopostotna prilika za Mladost. Opet je odbrana Partizana bila katastrofalna. Nije ovo bio dan Bojana Kovačevića koji je još jednom loše procenio let duge lopte, Eze Frajdej je došao do nje, međutim gađao je pored dalje stative.

Pokušaji Partizana nisu jenjavali, ali odbrana Mladosti je zaista imala rešenje za svaku situaciju kojoj su bili izloženi. Ipak ne i za ono što se dogodilo u 85. minutu kada se Partizan praktično ušetao u gol. Može se reći da najveći deo zasluga ide Gajasu Zahidu koji je povukao loptu od centra igrališta, odigrao dupli pas sa Nathom, a zatim proigrao Nemanju Nikolića koji je smešta u mrežu za izjednačenje.

Vremena za potpuni preokret Partizana nije bilo, a to bi verovatno bilo nezasluženo imajući u vidu odličnu predstavu domaćeg tima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke