Partizan na derbi dolazi sa doktorom nauka u stručnom štabu!

Autor: Darko Mitrović
petak 15.04.2022.
10:37
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Lepa uvertira u Humskoj.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Pred Partizanom je utakmica godine, duel sa Crvenom zvezdom na ''Marakani'' i utisak je da samo pobeda daje Partizanu realne šanse da do kraja sezone osvoji šampionski pehar.

Za razliku od prethodnog derbija odigranog krajem februara, Partizan će sutra u svom stručnom štabu imati i jednog doktora nauka.

U pitanju je mladi Partizanov analitičar Lazar Tomić koji je 12. aprila uspešno odbranio doktorsku disertaciju na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu na temu ''Evaluacija novog testa za procenu vremena reagovanja i efikasnosti odbrane u specifičnim fudbalskim situacijama''.

''Na ovaj način je okončao petogodišnji proces edukacije na doktorskim akademskim studijama i stekao je zvanje doktora nauka iz oblasti fizičkog vaspitanja i sporta (FUDBAL). Pored cenjenih članova Komisije i mentora dr Bojana Leontijevića, nekadašnjeg člana stučnog štaba FK Partizan, celokupan događaj su na zadovoljstvo svih prisutnih svojim dolaskom uveličali šef stručnog štaba gospodin Aleksandar Stanojević i pomoćni trener Branimir Mićović, kao i selektor U20 reprezentacije Srbije Aleksandar Rogić'', navodi se na sajtu Partizana.


Lazar Tomić ima 29 godina, radi kao asistent na predmetu Fudbal na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, član stručnog štaba FK Partizan je od 2018. godine, a tokom 2021. godine je postao pomoćni trener u reprezentativnoj selekciji za igrače do 20 godina.

''Nakon celokupnog procesa edukacije u trajanju od 10 godina na Fakultetu, veoma sam srećan što sam uspeo da realizujem najvažniji cilj koji sam postavio ispred sebe prilikom upisa. Iskoristio bih priliku da izrazim zahvalnost igračima FK Partizan koji su uzeli učešće u testiranju i predstavljali deo uzorka ispitanika za sprovedeno istraživanje. Imajući u vidu da se kroz poslovne aktivnosti trudim da stečena teorijska saznanja svakodnevno unapredim praktičnim iskustvom, posebno zadovljstvo mi pričinjava činjenica da se doprinos rezultata moje doktorske disertacije može ogledati podjednako kroz teorijski i praktični aspekt u fudbalu'', izjavio je Tomić, a prenosi Partizanov klupski sajt.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke