Partizan na skeneru Portugalaca, šta to muči Santa Klaru?

Autor: Aleksandar Golubović
petak 13.08.2021.
10:10
Izvor: Sportske.net

Portugalci desetkovani.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Santa Klara je opravdala ulogu favorita protiv ljubljanske Olimpije, pobedivši u prestonici Slovenije sa 1:0, ali je put nekadašnje jugoslovenske republike pošla sa svega 14 fudbalera.

Razlog je što je tim sa Azorskih ostrva desetkovan virusom COVID-19, što bi moglo značajno da im poremeti planove za mečeve plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija.

Fudbaleri portugalskog kluba su nakon pobede protiv Olimpije pružili podršku zaraženim saigračima, fotografisavši se sa čak osam dresova, što ukazuje da je maltene čitav tim ostao u domovini pred put u Sloveniju.

Prvi meč između Santa Klare i Partizana igra se narednog četvrtka od 22:30, a do tada će biti jasnije šta će biti sa osmoricom odsutnih.

Kada je reč o natpisima u najznačajnijim portugalskim medijima, jasno je da plasman Santa Klare u plej-of nije zavredeo maksimalnu moguću pažnju, koja je pripala transferima u punom jeku.

Na vest da će Santa Klara igrati protiv Partizana za evropsku jesen, navijači portugalskog kluba su zabrinuti zbog zdravstvenih problema u klubu. Većina je saglasna da Partizan više nije tim kakav je bio prethodnih godina, ali da je favorit u odnosu na oslabljenu Santa Klaru.

Pojedini veruju u san i plasman u grupnu fazu, a na fudbalerima Partizana je da ih razuvere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke