Partizan objavio saopštenje povodom dešavanja na ''Karađorđu''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.07.2021.
22:03
Izvor: FK Partizan

Prvo ovosezonsko saopštenje kluba iz Humske vezano je za skandiranja sa tribina.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Dan posle ubedljive pobede nad Proleterom u Novom Sadu od 4:0 u prvom kolu Superlige, Fudbalski klub Partizan se oglasio zvaničnim saopštenjem kojim se ogradio od uvredljivih skandiranja svojih pristalica tokom pomenute utakmice.

Saopštenje kluba iz Humske prenosimo u celini.

''FK Partizan se ograđuje od grupe 'navijača' koji su sinoć na stadionu 'Karađorđe' u Novom Sadu, tokom utakmice Proleter - Partizan, pogrdno skandirali i vređali predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. FK Partizan se protivi političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vredjanje institucija države Srbije.

FK Partizan nije bio organizator jučerašnje utakmice i zato ne može da snosi odgovornost za neprimereno ponašanje grupe navijača na Zapadnoj tribini. Istovremeno, FK Partizan se zahvaljuje navijačima na Južnoj tribini i većini gledalaca na Zapadnoj tribini stadiona 'Karađorđe' zbog fer i sportskog navijanja i podrške našem timu, koji je na gostujućem terenu, uz odličnu igru, ostvario ubedljivu pobedu u prvom kolu Ling Long Super Lige.

 FK Partizan prepoznaje i podržava sve napore Predsednika Republike i ostalih institucija Države, koji doprinose da se kvalitet fudbala i sporta u našoj zemlji podigne na viši nivo.

Uprava FK Partizan braniće svoj klub i nikome neće dozvoliti da strahom i uvredama pokuša da oskrnavi državu, FK Partizan i sport.

FK Partizan sve predstavnike medija doživljava kao partnere, sa zajedničkim ciljem - informisanje javnosti i armije navijača o svim aktuelnim događajima u našem klubu. Otvoreni smo za svaku dobronamernu kritiku, protiv smo senzacionalističkih naslova koji ne doprinose stvaranju pozitivne atmosfere i prevazilaženju problema.
Želimo regularnu domaću Ligu, uspešan nastup FK Partizan i ostalih srpskih klubova na Evro sceni, pune tribine sportskih objekata, na kojima će navijači bodriti fudbalere.

Za druge se navija, Partizan se voli!'', navodi se u saopštenju Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak