Partizan odložio Zvezdino šampionsko slavlje, Natho čovek odluke!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.04.2021.
21:24
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiv finiš meča u Humskoj.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 33. kola Linglong Superlige Srbije, Partizan je večeras na svom terenu savladao ekipu Spartaka sa 2:1 i tako se ponovo vratio na 12 bodova zaostatka za vodećom Zvezdom. Ujedno su crno-beli odložili Zvezdinu proslavu titule bar do četvrtka, kada se igra naredno kolo.

Partizan je u većem delu ove utakmice bio dominantan, stvarao je prilike, ali je opet bilo problema u realizaciji.

U jedanaestom minutu je najpre Nemanja Jović bio u prilici posle centaršuta Živkovića sa desne strane, ali je loše šutirao, da bi već u narednom napadu usledila još jedna dobra akcija po desnoj strani, ovoga puta preko Asana, a neprecizan u šutu je bio Lazar Pavlović.

Nešto kasnije jović je propustio još jednu dobru priliku, a Lazar Pavlović je svoju narednu iskoristio u 38. minutu meča. Ivan Obradović je tada probio po levoj strani, njegov šut je zaustavio golman Dujmović, ali lopta se odbila do Pavlovića, koji preciznim šutem sa desetak metara pogađa mrežu - 1:0.

Slična slika na terenu se nastavila i poičetkom drugog poluvremena. U 53. minutu meča akcija Holendera i Pavlovića, koji se lepim druiblingom oslobodio čuvara, otvorio mu se prostor, ali je loše šutirao, pravo u golmana Dujmovića.

Dva minuta kasnije odličan centaršut Lazara Pavlovića sa desne strane za Jovića na drugu stranu, ali mladi krilni fudbaler još jednom loše zahvata loptu i propušta novu priliku za crno-bele u ovoj utakmici.

Kazna za propuštene prilike crno-belih usledila je u 80. minutu kada je vujačić napravio prekršaj nad Tufegdžićem van kaznenog prostora, na nekih dvadeset metara od gola. Srećković je odlično izveo slobodan udarac, pogodio je prečku, lopta se odbila na ivicu kaznenog prostora, odakle Marčić, pored velikog broja Partizanovih igrača šalje loptu u mrežu - 1:1.

Ali, nije dugo trajala radost gostiju iz Subotice. U 88. minutu, mladi napadač Nikola Štulić, koji je zamenio Holendera, uspeva da iznudi jedanaesterac, pošto ga je Ivančević oborio s leđa. Siguran sa bele tačke bio je, naravno, Bibars Natho, koji je svojim golom doneo sva tri boda Partizanu - 2:1.

Ujedno je Spartak ostao sa igračem manje, pošto je Ivančević tom prilikom isključen.

Golove možete da vidite OVDE.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke