Partizan ostaje bez tri miliona evra, ali može da dobije mnogo više?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.06.2021.
17:44
Izvor: Sportske.net

Počinje rasplet!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Almerija je sinoć doživela ubedljiv poraz na gostovanju ekipi Đirone u prvoj utakmici polufinala plej-ofa za plasman u špansku Primeru.

Đirona je slavila sa 3:0, Sadik se nije upisao u strelce, što na prvi pogled izgleda kao dve loše vesti za Partizan u isto vreme, imajući u vidu da crno-beli sve vreme prate situaciju oko Sadika i iščekuju ugovorene bonuse.

Revanš je u subotu u Almeriji, ne treba potpuno odbaciti ni mogućnost da Sadik i drugovi nadoknade ovaj zaostatak, ali to će, realno, biti veoma teško.

Podsetimo, ako bi se Almerija plasirala u Primeru, Partizan bi mogao da inkasira dodatnih tri miliona evra na ime bonusa, uz pet fiksinih, ali kako sada stoje stvari, za to će smorati da se čeka neka nova prilika, možda sledeće sezone.

Ipak, možda se već ovog leta stvari preokrenu u korist Partizana. Govorio je još zimus Iviva Iliev na tu temu, tokom priprema Partizana za drugi deo sezone. On je tada objasnio da ako Almerija ne uđe u Primeru, ali ovog leta proda Sadika, crno-beli bi mogli da zarade možda i mnogo više od ta tri miliona.

Naime, Partizanu pripada 40% od sledećeg Sadikovog transfera, a s obzirom da interesovanja ima i da se pominju i neke baš primamljive ponude od više desetina miliona evra, jasno je da bi crno-beli u tom slučaju idealno prošli. Ali, ni Almeriji neće biti lako da se odrekne svog najboljeg strelca ukoliko naredne godine želi novi napad na Primeru... U svakom slučaju, biće veoma zanimljivo leto - i za Sadika, ali i za Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke