Partizan po nemačkom receptu, zašto Suma nije uspeo? Stanojević neće da ćuti ako se Zvezda favorizuje!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.01.2022.
10:23
Izvor: Sportske.net, Sport Light

Trener Partizana objasnio svoju fudbalsku filozofiju.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević je gostovao u najnovijem izdanju popularnog podkasta ''Sport Light'', gde je sa Igorom Mikljom govorio o brojnim zanimljivim temama, uz osvrt na svoje pojedine reakcije u proteklom periodu.

Između ostalog, Stanojević je otkrio da uzor traži u Bajernovom načinu igre, odnosno nemačkom stilu, a s tim u vezi dobro je zapamtio jednu izjavu Tomasa Milera posle Bajernove ubedljive pobede nad Barselonom.

''Krucijalno moje razmišljanje u ovom trenutku je izjava Milera koji je posle najnopvijeg duela sa Barselonom izjavio da je Barsa izvanredna ekipa, tehničko-taktiči obučena, ali da ne može da isprati Bajernom intenzitet igre. E, moja filozofija fudbala je da intenzitet igre sa svim tim taktičko-tehničkim segmentima dovodi do načina igre koji ja želim. To trenutno forsiraju Nemci, to je neki nemački stil'', izjavio je Stanojević.

Tokom prvog dela sezone bilo je dosta priče oko Sejdube Sume koji nije uspeo da u potpunosti ispuni Stanojevićeva očekivanja, pa je došlo do definitivnog razlaza sa gvinejskim vezistom.

''Moj način razmišljanja je da volim Partizanovu decu. Drugi stav je da je kolektiv najvažniji. Uvek imate strance koji treba da prave razliku. Suma je igrač koji pravi razliku i koji je izvanredan, ali on to radi jednom u deset utakmica. Meni kao treneru to ne znači ništa. On je kod Sava odigrao izvanredno, odigrao svoju najbolju sezonu, ali je u jednom trenutku napravio crveni karton, okrenula se utakmica i Savo je posle toga otišao. Ne kažem da je zbog njega, ali razumete šta hoću da vam kažem. Ja sam surovi profesionalac koji gledam šta je najbolje za tim'', objasnio je Stanojević.

Takođe, pamte se i Stanojevićeve pojedine burne reakcije u javnosti posle određenih dešavanja, a jedna od njih bila je i kada se oštro suprtostavio najavama o promeni dozvoljenog broja stranaca u Super ligi usred sezone. Ponovo je progovorio i na tu temu.

''Kad ste tu, radite sa emocijom. Bile su neke stvari u prošlosti koje su se dešavale unazad četiri godine i to ja stalno govorim vezano za favorizovanje Crvene zvezde u nekom prethodnom periodu. Morate da se borite na određeni način. Ako sedite i ne reagujete na nešto, poješće vas. Nisam ja izlazio, istupao emotivno i pričao o nekim drugim stvarima. Ja sam se vezivao za konkretne situacije koje su se dešavbale. Hteli su da promene broj stranaca usred sezone, što je nenormalno. Neću da žmurim i da popustim. Šta god da neko zamera, uvek ću uraditi kako mislim u datom trenutku'', naglasio je Stanojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke