Partizan - Pojačanja pod velom tajne, a ko je blizu izlaznih vrata? Poduži je spisak...

Autor: Darko Mitrović
petak 21.05.2021.
19:03
Izvor: Sportske.net

Koji igrači nisu uspeli da se nametnu Aleksandru Stanojeviću tokom sezone?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Ostalo je još da se 25. maja odigra finale Kupa između Crvene zvezde i Partizana, pa će konačno biti spuštena zavesa na sezonu 2020/21 u Srbiji.

Potom će glavna tema u našim klubovima biti letnji prelazni rok, a do početka naredne sezone ostaće oko dva meseca i u tom periodu se očekuju brojne promene u igračkom kadru Partizana.

Pojačanja su odavno na radaru, ali crno-beli su za sada tajanstveni oko imena igrača koje planiraju da angažuju. Ono što je sigurno, to je da će se pojačati konkurencija u napadačkim redovima, ali i na štoperu, s obzirom da će Svetozar Marković po svemu sudeći da se vrati u Olimpijakos. Takođe, sigurno odlazi i krilni fudbaler Filip Stevanović koga je od Partizana prošle godine kupio Mančester siti.

Takuma Asano je već samoinicijativno otišao, a ko bi još mogao da napusti Humsku ovog leta?

Reklo bi se da će taj spisak biti poduži, s obzirom na koje igrače trener Stanojević gotovo da nije ozbiljnije računao ove sezone.

Jedan od onih koji mu se nije nametnuo jeste 34-godišnji vezista Milan Smiljanić, koji je upisao samo šest nastupa i kome ugovor ističe na kraju ove godine.

Na terenu dugo nismo videli ni još jednog iskusnog igrača, levog beka Rajka Brežančića, koji nije uspeo da se izbori sa konkurentima Uroševićem i Obradovićem i samo četiri utakmice odigrao je u čitavoj sezoni. Njemu ugovor važi još godinu dana, ali je za očekivati da ovog leta dođe do razgovora o ranijem okončanju saradnje. Nije sigurno, međutim, ni da će Ivan Obradović ostati, s obzirom da će se sa njim tek pregovarati oko novog ugovora.

Ni pojedini mlađi igrači nisu bili u Stanojevićevim planovima, pre svih Denis Stojković i Nikola Čolić, koji su odbili da odu na pozajmice, pa su ovo proleće proveli bez ijedne utakmice u najvišem rangu takmičenja. Veliko je pitanje šta će sa njima dvojicom biti na leto, moguće je da će dobiti priliku da se ponovo nametnu na pripremama, ali ne treba odbaciti ni mogućnost da se rastanu sa crno-belima ukoliko opet ne zadovolje Stanojevićeve kriterijume.

Nikola Lakčević je ove sezone imao dugu pauzu zbog povrede, od leta ga očekuje postepeno uvođenje u pravu formu, a da li je bolje da to učini u Partizanu, ili bi neka pozajmica bila bolja opcija, odlučiće trener Stanojević tokom leta.

Od stranaca, Žan-Kristof Bajbek nije uspeo da pokaže ni deo onoga zbog čega je doveden, povrede su ga sprečile u tome i utisak je da crno-beli više nemaju strpljenja sa njim, pa će na leto potražiti novo pojačanje na poziciji napadača.

Ni Maki Banjak nije bio u prvom planu kod Stanojevića, a ukoliko stigne primamljiva ponuda, ne bi trebalo da iznenadi ni ako se Sejduba Suma posle četiri godine rastane sa Partizanom, koji bi ovog leta mogao nešto da zaradi od njegove prodaje.

Ovaj spisak bi mogao da bude i nešto drugačiji, a koliko će se razlikovati, zavisi pre svega od ponuda koje ovog leta budu stizale u Humsku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 21.05.2021
20:47

Istina je da komentari nemaju gotovo nikakvog smisla ni draži, ali ostaviću ovaj komentar, ako neko od *starih* komentatora čita... Spisak: G. Stojković, Stevanović, Popović; DB. Miljković, Živković - Vlalukin?; LB: Urošević,Obradović - Šehović?, Ćorković?; ST: Vujačić, Ostojić - Balaž?, S. Obradović - pojačanja?; ZV: Zdjelar?, Šćekić, Jojić, Natko - Nišić?, Momčilović?, Knežević?; V: Suma?, Pavlović?, Denis Stojković? - Pantić?, Tufegdžić?, (Vlahović, Baždar - oni i za špic); DK: Marković, Lutovac?, Lakčević?, Čolić? LK: Jović, Petković - Kočić? CF: Holender, Štulić, Milovanović, - Arambašić?, Leonardo?, N. Lukić?, Makarić? sastav npr.: Stojković - Vlalukin, Ostojić, Vujačić, Šehović - Šćekić, Jojić (Natko) - Marković (Holender), Jović - Leonardo, N. Lukić