Partizan - Pojačanja stižu, prodaje ''u magli'', kako zaraditi neophodna sredstva?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.06.2018.
09:37
Izvor: Sportske.net

Prošlo leto bilo je kao iz snova za crno-bele. Sada je situacija mnogo neizvesnija...

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

U Partizanu su već počeli da rade na dovođenju pojačanja, prva ''lasta'' je napadač Spartaka Žk Nemanja Nikolić, koji je već i zvanično promovisan u Humskoj, a u narednih par dana očekuje se i dolazak Rikarda Gomeša, reprezentativca Zelenortskih Ostrva i najboljeg strelca portugalskog Nasionala.

Naravno, očekuje se da spisak pojačanja tokom leta bude i znatno duži i atraktivniji, ali preduslov za to je i značajnija zarada od pojedinih transfera aktuelnih prvotimaca.

Sećate li se kako je Partizan po tom pitanju prošao pre godinu dana?

Ako ste zaboravili, podsetićemo da je još pre kraja sezone postignut dogovor sa Fiorentinom o transferu Nikole Milenkovića za 5.1 milion evra, zatim je Nemanja Mihajlović otišao u Herenven za 1.7 miliona, Leonardo u Al Ahli za 4 mliona, a Uroš Đurđević u Olimpijakos za 2.5 mipiona evra.

Sve ukupno, samo od njih četvorice, Partizan je inkasirao 13.3 miliona evra.

Zahvaljujući tome, ali i plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope, došao je i priliku da krajem letnjeg prelaznog roka angažuje igrače poput Tošića, golmana Stojkovića, a prethodno je izdvojio rekordnih 1.65 miliona za transfer Sejdube Sume.

Ovog leta veliko je pitanje šta će crno-beli moći da urade kada su prodaje u pitanju. Najviše se očekuje od potencijalnih transfera Leandrea Tavambe, Marka Jankovića, kao i Sejdube Sume koji nije opravdao uloena sredstva.

Interesovanja ima, ali za sada ništa konkretnije se ne dešava. Takođe, bilo bi prijatno iznenađenje, ako bi Partizan od prodaje pomenutog trija uspeo da zaradi onoliko koliko je prošle godine uspeo samo za Nikolu Milenkovića.

Tu dolazimo i do Milenkovićevog naslednika na poziciji štopera, mladog Svetozara Markovića, koji je skrenuo pažnju na sebe i mogao bi da crno-belima donese značajnija sredstva, ali u ovom trenutlu opredeljenje ljudi iz Humske je da talentovanog momka zadrže i naredne sezone.

Ukoliko ih finansijska situacija u međuvremenu ne natera da taj plan promene...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Tuesday, 05.06.2018
14:52

Da je biti clan uprave briga i odgovornost, to bi zapalo mene, ali barabe se za funkcije otimaju ne birajuci sredstva jer oni to dozivljavaju kao priliku za komotno bogacenje. Privatizacijom bi sve ovo nestalo i zbog toga je mocnici ne dozvoljavaju. Pazite, ladno se prodaje zemljiste, rudnici, giganti, ali fudbal ne moze, ma nemoj, lazu zlikovci...

avatar
Osijek 51
Monday, 04.06.2018
14:36

Pored politicara u upravama pozitivan saldo u kasi nebi bio da imamo vlastitu stampariju. U tom haosu zle komsije imaju srecu da im drzava preko JP gura novac, a Partizan nesrecu da pristaje biti drzavno pastorce. U tako neravnopravnom odnosu , pravo je cudo da prije u Jugi i danas u ovoj privatnoj prciji od FSS moze neko nesto osvojiti osim njih. TACKA.

avatar
gorango
Tuesday, 05.06.2018
01:19

Bravo! A onda je mrmot zamotao cokoladu. Kako samo Partizanu nije tadic pumpao pare onih nekoliko god, dok je bio na vlasti, i tole radio sta mu se htelo, a? Kad neko ne vidi dalje od nosa...

avatar
brekbaCh1
Monday, 04.06.2018
12:18

15 miliona prihoda prosle sezone, samo od transfera i Lige Evrope. A ove godine nemaju leba da jedu i moraju da prodaju ? Pa gde su tih 15 miliona, ej bre !

avatar
ZoranZ.
Monday, 04.06.2018
12:12

Ma sve dok je Djukic trener nema poboljsanja. Moze i Mesi da dodje bice isto. Tim nema igru, koncepciju. Svaki trener u nasoj ligi je Djukica oducio od fudbala. Sve u svemu , jos jedna izgubljena sezona.

avatar
Miloš1976
Monday, 04.06.2018
09:58

Pa ne zavisi sve od prodaje, ima valjda nešto da je ostalo?Bolje da ovaj put ne bude prelazni rok "iz snova" malog bombaša, a da rezultat na terenu bude katastrofalan.Neka bude obrnuto,bez gromoglasnih najava i busanja, a da titula stigne.

avatar
Malo veliki covek
Monday, 04.06.2018
11:04

Pa trebalo bi. Recimo da Partizanu godisnje treba 12 miliona evra za normalno funkcionisanje (plate igracima, plate zaposlenima, odrzavanje terena, struja, komunalije, stipendije itd) i da je potrosio 3 miliona na transfere (leto 2017, zima 2018, transfer + menadzeri). Partizan na ime sponzora recimo da zaradi 4 miliona godisnje, za ime ulaznica 2 miliona, za LE 5.5 miliona, plus transferi 15m (leto 2017, zima 2018) To mu dodje 15 mil trosak, a prihod od 26.5 m. Da kazemo da je na ime ranijih dugovanja dato 5 m i da je na neke projekte otislo 1.5m, to bi trebalo da nas ostavi na cistih 10m za transfere... ali ko zna gde su sve te pare otisle.

avatar
Raky_b
Monday, 04.06.2018
15:22

Na ime sponzora Partizan zaradi ispod 2M evra.
Pa nismo mi Vuciceva ljubimica da nam daju sakom i kapom.
Takodjer od ulaznica tesko da se zaradi vise od milion...znaci vec 3 manje od onoga sto si izracunao, ali svakako je sezona trebala da bude u dobrom financijskom plusu, pa cak i uz placanje zaostalih troskova.

avatar
Malo veliki covek
Monday, 04.06.2018
15:15

@Partizan/Lazio , realno gledano, cak i da nemamo sponzora, opet ostajemo na +6 za transfere i nove plate (plus ono sto se otpuste), sto bi trebalo biti dovoljno da se dovedu kvalitetna pojacanja.

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 04.06.2018
12:57

Sve si lepo napisao samo si preterao za sponzorstva, mislim da tu imamo znatno manje.

avatar
Algebrons
Monday, 04.06.2018
09:46

Kako Zvezda zarađuje neophodna sredstva bez prodaja, uz višestruke veći dug od Partizanovog? Bolje pitanje, zar ne?

avatar
Malo veliki covek
Monday, 04.06.2018
10:54

Zvezda ima bolje sponzore (vise novca), ali opet ni to nije dovoljno.

avatar
NemanjaVidiiiiicNo.1
Tuesday, 05.06.2018
14:33

dug uopste nije visestruko veci,nas je oko 27 vas oko 20