''Partizan pokazao najviše i zasluženo je na prvom mestu''

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.03.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Lepe reči trenera Napretka upućene sutrašnjem rivalu.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U sredu od 16.55h na stadionu u Humskoj domaći Partizan će dočekati ekipu kruševačkog Napretka, u okviru 25. kola Superlige Srbije.

Partizan je uspeo u 172. večitom derbiju da odbrani prvo mesto na tabeli, a Napretak iz kola u kolo pokazuje da je u sve boljoj formi pod vođstvom trenera Vladimira Gaćinovića.

On je danas najavio gostovanje u Humskoj i pohvalio crno-bele za ono što su uradili od početka sezone.

''Drago nam je da idemo lideru, ekipi koja je u ovom delu prvenstva pokazala najviše i mislim da se zasluženo nalazi na prvom mestu. Zanimljivo, ekipa koja u odbrambenom delu tima ima sve domaće igrače, a u veznom redu i napadačkom delu su gotovo sve stranci. 

Ne računam tu Nemanju Nikolića i malog Sameda Baždara, koji često ulaze i startuju. To je ekipa koja ima svoj ukus i miris, koja je ofanzivno orijentisana, efikasna, ekipa koja ima dobru energiju koju je preneo Igor Duljaj, ekipa koja ima i brzinu i kreativnost, ali i individualni kvalitet. 

Pokazali su i karakter, pogotovo u poslednjem derbiju, kada su uspeli da sačuvaju 2:2 sa igračem manje. I naravno, kod rezultata 1:0, kad su bili totalno inferiorni, uspeli su za pet, šest minuta da postignu dva gola i napravili jednu stopostotnu šansu, ako se dobro sećam, preko Natha'', istakao je Gaćinović.

Iako je Partizan u ulozi favorita, Kruševljani uveravaju da će se predstaviti u najboljem izdanju.

''Imaćemo izuzetno težak posao, međutim, znamo šta nam je činiti i ne idemo tamo spuštenog garda i sa belom zastavom. 

Pokušaćemo da nastavimo seriju dobrih igara. Po ko zna koji put govorim, čvrsto verujem u ove momke, bez obzira ko izađe na teren, a mislim da ćemo izaći u ponajboljem sastavu'', otkrio je Gaćinović.

Jedan od njegovih aduta biće standardni bonus-igrač Andrej Blagojević, koji je ponikao u Partizanu.

''To su lepa sećanja i mogu da mi budu samo motiv više za sutrašnju utakmicu. Očekivanja su pozitivna, nećemo se braniti. Idemo u Beograd u dobrom raspoloženju, da pokušamo da uzmemo bodove'', poručio je mladi fudbaler.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke