Partizan poslao Pazarce u plej-aut, evrogol Kastilja!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.04.2024.
21:56
Izvor: Sportske.net

Gosti nisu iskoristili svoje šanse.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Današnji program u okviru 29. kola Superlige Srbije završen je utakmicom u Humskoj, gde je Partizan pred svojim navijačima savladao ekipu Novog Pazara rezultatom 2:0.

Crno-beli su se ovom pobedom vratili na četiri boda zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom, dok je Novi Pazar upisao četvrti uzastopni poraz i ujedno izgubio i teoretske šanse za plasman u plej-of.

Do vodećeg gola Partizana gosti su uspeli par puta opasno da priprete. Velike prilike propustili su najpre Šćepović čiji je udarac odbranio golman Jovanović, a onda i Adem Ljajić koji je iz slične pozicije, iskosa sa leve strane, šutirao preko gola.

Kazna za te propuštene prilike usledila je u 35. minutu meča, kada je Zahid ušao u kazneni prostor gostiju, nije našao poziciju za šut, pa je vratio loptu za Kastilja, a ovaj odmah prosledio Severini koji sa ivice kaznenog prostora pogađa za 1:0.

Samo minut kasnije prekršaj u kaznenom prostoru Partizana, gosti su očekivali penal, ali je toj situaciji prethodila ofsajd pozicija i crno-beli su zadržali minimalnu prednost.

U nastavku nešto konkretnija igra Patrizana, Severina je u 50. minutu imao idealnu priliku za drugi gol posle nesebičnog dodavanja od strane Zahida, bio je oči u oči sa protivničkim golmanom, ali je Mirković uspeo da izbije loptu u korner.

Ipak, nije se dugo čekalo da Partizan duplira vođstvo. Igrao se 56. minut meča, Zahid je pokušao da uposli Baždara u kaznenom prostoru, lopta se odbila do Kastilja koji sa petnaestak metara, iskosa sa leve strane šalje projektil u suprotni ugao, pod prečku - evrogol za 2:0!

Nešto kasnije je Severini poništen gol posle slobodnog udarca koji je izveo Zahid, jer je Marković napravio prekršaj u napadu pred golom gostiju.

U finišu su Pazarci imali još par prilika preko Karaklajića i Opare da vrate rezultatsku neizvesnost, ali nisu ih iskoristili, pa je Partizan uspeo da mirno privede meč kraju.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke