Partizan pred Anortozis - Stanoje će rotirati zbog derbija!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 15.09.2021.
11:45
Izvor: Sportske.net

Prvo Anortozis, onda derbi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Partizan je otputovao na Kipar gde će u okviru prvog kola Lige konferencija odigrati meč protiv Anortozisa. 

"Idemo na Kipar kako bismo odmerili snage sa direktnim konkurentom za prolazak u narednu rundu takmičenja. Analizirali smo ih, gledali niz utakmica i idemo potpuno spremni na duel sa Anortozisom", rekao je Aleksandar Stanojević okupljenim novinarima pred odlazak na Kipar. 

Mnogima je Anortozis nepoznanica, ali ne i za Stanojevića. 

"Jesu, to je činjenica, ali to nije važno, jer su nama dobro poznati pošto smo se temeljno bavili njima. Igraju sa četiri defanzivca u poslednjoj liniji, imaju i veoma iskusnog napadača, snažnog, visokog, dosta internacionalaca u svojim redovima, koji znaju da igraju. Videćemo i kakva će i atmosfera biti, da li će ih navijači nositi", kaže Stanojević. 

Kipar je mesto gde su često padali srpski klubovi, poslednja u nizu je Crvena zvezda osetila to na svojoj koži kada je u kvalifikacijama za Ligu šampiona poražena od Omonije. 

"Ne zanemarujemo činjenicu da iskustva naših klubova na  Kipru minulih godina nisu bila dobra, pa ulazimo u meč maksimalno oprezni i motivisani. Sa respektom, prvenstveno prema našem klubu, kao i evopskom takmičenju", rekao je Stanojević.

Kaže i da je sada ekipa znatno rasterećenija, ali da i dalje ima obavezu dobrih rezultata. 

"Jeste, drugačije je igrati eliminacione mečeve, imamo nekakvo rasterećenje, ali imamo i obavezu da nešto uradimo. Kod nas u Partizanu je uvek pritisak, iako je lakše igrati u grupi nego u kvalifikacijama, to je činjenica. Pokušaćemo da igramo ofanzivno protiv Anortozisa, sa ofanzivnim sastavom, a da li ćemo se nameti to ćemo da vidimo", rekao je Stanojević. 

Ono o čemu razmišlja jeste i "večiti derbi", a to i ne krije. 

"Moraćemo nekoliko igrača da rotiramo, imamo mečeve na tri dana i gledaćemo da sastav iskombinujemo računajući oba meča koja slede", rekao je Stanojević. 

Partizan igra svoj meč protiv Anortozisa na Kipru u četvrtak od 21 čas, a protiv Crvene zvezde u Humskoj u nedelju od 19 časova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke