Partizan predstavio Miloševića: "Prvo psihologija! Titula? Neću gledati tabelu do februara!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 30.09.2024.
13:42
Izvor: Sportske.net

Partizan je na današnjoj konferenciji za medije predstavio novog trenera ​prvog tima Sava Miloševića.

Sportske
Sportske

Povezane vesti

On će svoj drugi mandat na klupi "crno-belih" započeti na utakmici protiv Tekstilca u Humskoj koja je na programu 5. oktobra od 18.30.

"Hvala direktoru na lepim rečima, baš od srca... Nalazimo se u teškom momentu - insititucionalno, finansijski, rezultatski. Do pre mesec dana nisam razmišljao o ovoj situaciji jer kada je došao Sale Stanojević verovao sam da ćemo imati mir i stabilnost. Ponovo sam tu, uglavnom je najbitnije da sam pristao da budem ovde. Partizanu treba pomoć i što verujem da mogu da pomognem. Jeste teška situacija, nisam čovek koji traži opravdanja. Imamo malo vremena, prvenstvo je u toku. Što se tiče rukovođenja kluba, nemojte mi postavljati ta pitanja jer je direktor govorio o tome".

Na pitanje o najvećim problemima unutar tima, Milošević je istakao defanzivu.

"U defanzivnom aspektu. Ne mislim samo na odbranu jer svih 10 igrača učestvuje. U svim aspektima može da se napreduje, ali defanziva mora što pre da se reši. U decembru ćemo imati priliku da popravimo. Imamo pauzu posle subote, to će nam mnogo značiti za ono što bih ja voleo. Nisam pravio ovaj tim, moraću da se adaptiram. Sigurno je i evidentno da ekipa može bolje. Sale Stanojević je moj prijatelj, čovek kluba, on zna iznutra probleme. Ja to tek treba da vidim. Bilo je faza igre u nekim utakmicama vrlo dobrih, ali su one kratko trajale", smatra novi trener "crno-belih".

"Najmanji problem je analiza. Bitnije je mnogo vremena da se reše osnovni problemi. U prvom mandatu sam rekao da moj pečat mora da se vidi u prva dva meseca, isto je tako i sada. Moj plus u odnosu na prvi mandat je što sada imam više iskustva, mogu da sagledam više trenerskih stvari. Biću oprezniji iz iskustva mog prethodnika. Može da bude vrlo komplikovano pokušaću da profitiram iz iskustva Saleta Stanojevića. Jako oprezno sa svim detaljima i odlukama. Ostajem pri tome da bi jasnija slika mogla da se vidi za per meseci. Fokus će biti sada na takmičarskom fudbalu i saniranju prbolema. Pozicija na tabeli nam je nezavidna. U prvom mandatu, nisam razmišljao o protivnicima, sada ću morati više. Partizan je klub koji igra sa namerom da pobedi. Trebalo bi da budemo dominantni u odnosu na rivale. Došlo je vreme da malo to korigujemo, ali ne želimo da pobegnemo od Partizana i njegove filozofije", rekao je Milošević.

Na pitanje o Đorđu Jovanoviću, napadaču Partizana, Milošević je istakao da fudbaleri treba da igraju na svojim pozicijama, te da ima poverenja u povremenog reprezentativca Srbije.


"Ima prostora za individualni napredak. Neću nikog da ofiram. Ovde sam od 1989. godine, uvek je prva procena da iskoristimo ono što imamo. Uvek imamo talentovane klince. To će biti jedan od fokusa ovog kluba i uvek će biti. Posebno što je naše finansiranje teže od našeg rivala. To je uvek naša filozofija. Žao mi je što su pojedinci otišli u Srbiju, ali gledaćemo da to korigujemo. Pokušaćemo da od stranaca dobijemo više. Vrlo je prosto, treba da prave razliku. Ne želim da svaljujem krivicu samo na njih. Stranci treba da prave razliku", smatra Savo Milošević.

"Psihologija mi je jedna od jačih strana i to će mi biti najveći deo posla, više nego sam proces treninga. Psihologija će mi biti prvi posao. Želim da podignem momke. Šta god da se dešava, ja sam se trudio da sami kreiramo ambijent. Mi smo zaduženi za ambijent. Stvari koji su izvan sportskog sektora su nešto drugo. Rekao sam momcima da moraju da se smeju i da ne želim namrštene face. Od toga kreće sve. Produktivniji smo ako radimo u uslovima koji nam se dopadaju. Na meni je da psihološki dignem momke", kazao je Milošević koji je potom demantovao da je na kraju prvog mandata u Partizanu rekao da se neće vraćati u srpski fudbal

"Nisam to rekao! Tri godine nisam davao izjave za srpske medije, jedino vezane za omladinske turnire na Zlatiboru."

Na pitanje o borbi za titulu, dao je iskren odgovor.

"Neću ni gledati tabelu do februara, a kamoli da razmišljam o tome", nasmejao je Milošević prisutne novinare.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke