Partizan prekinuo šestogodišnji post!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.09.2015.
22:58
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana posle skoro šest godina, konačno su upisali novu pobedu u Ligi Evrope. Večeras savladan AZ Alkmar, u režiji raspoloženih Abubakara i Andrije Živkovića.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Večeras u Humskoj počela je Partizanova ''evropska jesen''. Rival šampionu Srbije bio je holandski AZ Alkmar, a ekipa Zorana Milinkovića stigla je do prve pobede još od decembra 2009. i meča sa Šahtjorom (1-0).

Večeras, 3:2 za crno-bele, posle bolje igre u najvećem delu utakmice, ali ono što i dalje brine jesu neverovatni kiksevi u odbrani, jer baš na takav način su Holanđani postigli oba svoja gola.

Partizan:
Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Fabrisio, Leković, Brašanac, Babović, Jevtović, A. Živković (Ninković od 90.), Oumaru (Ilić od 84.) i Šaponjić (Božinov od 67.).


AZ Alkmar: Roše, Johanson, Guvelu, Brežančić, Van der Linden, Van Overem (Dos Santos od 63.), Henriksen, Rienstra, Haje (Tanković od 73.), Huperts, Jansen (Miren od 73.).


PRVO POLUVREME

Uvodni minuti meča u Humskoj ne donose previše zanimljiv fudbal, za sada bez prilika za golove.

Ali, prva šansa za Partizan i prvi gol - 1:0!

Partizan je u 10. minutu iznudio slobodan udarac, iskosa sa leve strane, Živković je pogodio živi zid od koga se lopta odbila u korner.

isti igrač je izveo i udarac iz ugla, to je učinio mnogo bolje, a Abubakar Oumaru je bio najviši u skoku pred golom gostiju i glavom je poslao loptu u mrežu - 1:0
!

Vodeći gol Partizana, kao i sve ostale na večerašnjoj utakmici možete da vidite OVDE.

Pet minuta kasnije, i Brašanac je mogao nešto više da uradi u kaznenom prostoru gostiju, ali je iznudio novi korner, posle koga nije bilo nove opasnosti po gol gostiju.

Usledio je zatim mirniji period igre, koji posle vođstva odgovara Partizanu. Proteklo je prvih pola sata ovog meča.

Međutim, već u 33. minutu, na semaforu je 1-1!

Prosto je neverovatno kakav su gol primili crno-beli. Slobodan udarac bio je za goste, lopta centrirana na desnu stranu kaznenog prostora, odakle je ona prosleđena na drugu stativu, između PETORICE fudbalera Partizana, pa van der Linden iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu
.

Ali, već u 39. minutu Abubakar ponovo trese mrežu gostiju - 2:1 za Partizan!

Ovoga puta, akcija Partizana po desnoj strani, Živković je uposlio Vulićevića, ovaj odlično centrirao za Abubakara, koji preciznim udarcem po drugi put dovodi Partizan u vođstvo - 2:1!

U 42. minutu ponovo je Brašanac pripreti golu gostiju, ali kao ni u 15. minutu, nije se dobro snašao u završnici.

Ipak, što je najvažnije, Partizan na poluvreme odlazi sa rezultatskom prednošću.

DRUGO POLUVREME

Posle par minuta inicijative gostiju na startu drugog dela igre, Partizan polako preuzima kontrolu na terenu.

Imali su crno-beli izglednu akciju u 55. minutu, kada je Živković proigrao Šaponjića, ali ispred njega je Brežančić zakačio loptu i vratio svom golmanu. Crno-beli su tražili indirektan udarac, ali se sudija nije oglasio.

Osam minuta kasnije, odlična kontra Partizana, ali Šaponjić gubi loptu, posle čega sledi kontra gostiju, centaršut sa desne strane na drugu stativu, gde se nalazio kapiten Guvelu, ali srećom, njegov udarac zaustavlja Živko Živković. Velika je to bila prilika da AZ po drugi put izjednači.

Dva minuta kasnije, solo akcija Abubakara po levoj strani, šutirao je sa nekih sedam metara, ali je iznudio samo korner.

Ivana Šaponjića je zatim zamenio Valeri Božinov, a u 71. minutu nova prilika za crno-bele. Leković je dobro centrirao sa leve strane, ali Stefan Babović šutira glavom preko gola.

U samom finišu meča, trener Milinković je na teren poslao kapitena Sašu ilića, koji je zamenio dvostrukog strelca Abubakara.

Još uvek je postojala neizvesnost u tim trenucima, ali sve dileme trešene su u 88. minutu, kada je Živković istrčao kontru, izbio potpuno sam pred golmana Alkmara i bez problema ga savladao, za pobedu Partizana - 3:1!

Ali, to nije bilo sve, u nadoknadi vremena, Partizan je dozvolio da primi još jedan kiks gol, ovog puta strelac je bio Henriksen, za konačnih 3:2.

Dodajmo još i da je AZ Alkmar od 78. minuta igrao bez isključenog Hupertsa, zbog dva žuta kartona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

66 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
i.sarajevo
Friday, 18.09.2015
21:00

i corava koka poslije sest godina zrno nadje

avatar
jevticvladan
Friday, 18.09.2015
07:51

Saponjic se nine video, a valha se kao balerina, ceo stadion se smejao na kraju njegovim paxovima

avatar
icericericer
Friday, 18.09.2015
03:43

Иако је било доста голова, утакмица је била некако досадна, без емоција. Атмосфера у екипи је пала после испадања од БАТЕа, мада морам да признам да ми се свиђа то што смо (за разлику од прошле године) некако генерално незадовољни и немотивисани играњем у ЛЕ и што је после неког времена заиста схватамо као утешну награду. Било којем другом клубу из Србије то би била премија у овом тренутку. Није нереално да прођемо групу, а онда на зиму имамо потпуно другу екипу, то кажем пре свега због одлазака. Треба нам најбољи могући спортски директор, Поповићу. Што пре. Иначе ће бити по старом: неке рупе ћемо да закрпимо, појавиће се опет неке нове, и тако у круг, а ми само коментаришемо...

avatar
Lord Bobinho10
Friday, 18.09.2015
00:51

Primamo jeftine golove!

avatar
PLAYBOY
Friday, 18.09.2015
00:11

Da ne bi Oumarua bruka....odbrana jadna...i dokle cu vise da gledam ovog Babovica..dokleee....covek kvari igru konstantno...

avatar
Thursday, 17.09.2015
23:48

Kakva je bila utakmica? Pratio Francuze i Spance basket, reko ovo ce biti lose i ocekivao poraz kad ono pobeda. Za mene iznenadjenje i verovatno sad jedan plus Milinkovicu da ostane trener i pored poraz u derbiju jer sezona je duga i jos nije gotovo,a zna se da drzava nece dozvoliti finale nijedno drugo sem Zvezde i Partizna,a kao neka utakmica za kraj koja odlucuje o pobedniku.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 18.09.2015
07:28

Odlična, konačno se desilo da smo koristili svoje šanse, jedino primili smo previše olako golove, ali nije ni Az tamo neka ekipa, svaka čast momcima izgarali su, zaslužili su mnogo veću posetu i konačno imamo šansu da prođemo grupu u LE.

avatar
Nikola Bizmark
Thursday, 17.09.2015
23:41

Živković solidan,Leković užasan,Vulićević sramota,Balažic pogubljen,Fabricio ponovo za klasu bolji od svih u odbrani,sredina terena ne postoji Jeftović,čuo sam da igra tek u 60 minutu,Brašanac previše povučen i uplašen,Babović spor nek se vrati u voždovac,napad najbolji deo tima Oumaru sjajan odlazi na zimu,Šaponjić previše pada ali trči,o Živkoviću ne treba trošiti reči,Milinković bez ideje,bez hrabrosti,gde su Lukić i Trujić,zašto Aškovski i Stevanović ne igraju bekove nego su u pazaru i teleoptiku,pa oni bi ginuli za Partizan,otpustiti ovu marionetu i dovesti Antića ili Stanojevića

avatar
milosct
Friday, 18.09.2015
11:39

Da je tako Partizan bi sinoc izgubio 5:0. Doduse, onakva igra AZ Alkmara je na nivou Jagodine

avatar
Petar Petar
Thursday, 17.09.2015
23:33

Napisah komentar od pola kilometra i nema ga. Ajde da skratim, u zestokom smo padu forme, ali bukvalno cela ekipa osim mozda Abua. Vule tragedija, ni bleda senka sebe, stoperi ocaj (cak je Fabrisio mnogo bolji od Slovenca), levi bek jos gori nego sto je bio prethodni i stvarno mi nije jasno kako nadjemo pojacanja koja su u stvari oslabljenja. Brasanac i Andrija takodje ne lice na sebe sa pocetka sezone ali njima ne mogu da zamerim. Vec sam pisao da Kiza i Babovic imaju nesto vise od obicnog prijateljstva, znaci svi su podlozni promenama i hladjenju osim Stefana. Prosto neverovatno, reko bi covek da imamo Mesija u timu. I sve vise sumnjam da je brdo transfera minirano samo da bi on mogao da igra bez zamene. Jos kad se svemu ovome doda Kovinjalo koji je veceras sebe upotpunio sa kamermanom koji loptu ne moze da pronadje po terenu samo da ti se prijede ono sto ne treba. Jeste pobeda najbitnija, ali ovo je bas tanko. I da, ipak Bozinov pre Saponjica bar jos ovu sezonu.

avatar
mileta
Thursday, 17.09.2015
23:32

Number 10 dokle ce vise da igra i da nas nervira.Ovaj Lekovic je gori od Petrovica.Za 2 utakmice imao je vise kikseva nego Petrovic za 10 utakmica.Vulicevic ni delic onog igraca pre povrede.nOve umesto da petardiramo mi strahujemo da nam ne uvale jos jedan gol u nadoknadi vremena.nOdbrana nam je tragikomicna,primamo golove za Monti Pajtona.nGolman koji mu je ovo po redu van 16,da li neko moze nekad neki sut da izblokira,jer Zile stvarno slabo ceni lopte.nImamo srece da smo dobili ovaj Alkmar inace pobedu ne bi videli ni narednih 6 godina.nOnaj Nikolicev tim od prosle godine bi ih petardirao i ovaj bi kad bi imali trenera kako treba,a ne amatera na klupi.nSad ce ispasti jos kako je Kiza bolji od Marka.nNadao sam se porazu da konacno skonimo ovog neznalicu sa klupe,ali nazalost agonija ce da nam se nastavi.Sad ga nece promeniti ni posle 5 uzastopnih kikseva.nP.SnMora se pokrenuti peticija za izbacivanje igraca sa brojem 10 iz tima.

avatar
PLAYBOY
Friday, 18.09.2015
00:06
avatar
Nikola Bizmark
Thursday, 17.09.2015
23:29

Milinkovic ako ima casti da podnese ostavku,jadniju igru nisam video godinama,Babovic neka ide u vozdovac da igra spor i bezidejan,Sasa Ilic moze ali 30 minuta,srednji red ne postoji ni u napadu ni u odbrani,Fabricio je dobar igrac ma koliko ga mi osporavali,Vulicevic i Lekovic strava i uzas,a Askovski dat pazaru a Stevanovic poslat u teleoptik(dva coveka koja bi ginula za Partizan),sve u svemu postavka igre losa,pa majku mu ako imas bolji napad od odbrane zar ne bi trebalo igrati napadacki a ne odbrambeno?

avatar
Aleksandar St.
Friday, 18.09.2015
11:09

jadniju igru nisi vido???ne znam sta si gledao onda godinama...u 4 evropska meca na svom terenu partizan je zabelezio sve 4 pobede i uz to postigao 10 golova....posle dugo godina partizan igra fudbal na gol vise i ja ne znam u kom mecu partizan nije igrao napadacki fudbal ove sezone po tebi....svaku utakmicu od pocetka sezone smo igrali otvoreno i u svakoj smo stvorili po 2 ciste sanse za gol...e sad to sto je odbrana suplja je druga stvar,i za to je najvise kriva uprava sto nije dovela kvalitetne stopere....ovaj partizan je najbolji u prethodnih 5 godina sigurno,ali vidim ja da mnogi ovde ne poznaju fudbal uopste....

avatar
Srcko
Thursday, 17.09.2015
23:28

Valjda ce Saponjic nauciti da neki duel ne zavrsi na travi, pogotovu sto mu sudija ne svira nista.

avatar
Roči Salamanka
Thursday, 17.09.2015
23:24

Kakav Partizan,strasan Partizan! Onakav kakav zelimo i kakav treba da bude! Napred crno beli!

avatar
Srbija voli Zvezdu
Thursday, 17.09.2015
23:24

Odlicno Kiza ostaje. Cestitke grobarima na pobedi.

avatar
ujka Vanja
Thursday, 17.09.2015
23:22

Steta sto smo pobedili jer to znaci da se nece primeniti sok-terapija,odnosno da Milinkovic nazalost ostaje trener.Mozda je resenje da svaku utakmicu radi pod pritiskom od otkaza.Mozda mu je trebalo postaviti ultimatum-poraz u derbiju ili razlaz,pa da vidite kako bismo rastavili Zvezdu.Ali u upravi ne znaju da razmisljaju.Vucelic,Vazura,Popovic imaju 3 mozga (ako ih uopste imaju) a ne znaju da ih upotrebe.

avatar
SmartestOne
Thursday, 17.09.2015
23:20

Najbolji je on,on je šampion!

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 17.09.2015
23:15

cestitam na pobedi ali mnogo gresaka za evropu

avatar
noname
Thursday, 17.09.2015
23:13

pod hitno dovesti slobodnog igraca na mestu stopera, a Babovica na klupu dok se ne proda ili ne pokloni nekome!

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 17.09.2015
23:08

NAPRED PARTIZAN!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 18.09.2015
07:31

Kako ocenjuješ Stevanovića i Lekovića (to te nisam još pitao) i kako ti se činila jučerašnja utakmica.

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Friday, 18.09.2015
11:40

Imam novi nalog, probaj da ubuduce pises na nove komentare. Stevanovic ce biti visestruko korisno pojacanje ako bude dobro radio na treninzima, a Lekovicevo mesto u timu jos nije sigurno, jedino ako Subica ne planiraju u veznom redu, ali ako ipak bude igrao Lekovic, ocekujem od njega da zatvori rupe u odbrani koje su postojale po toj strani i da Fabrisio konacno stekne potrebnu sigurnost. Nije bilo lose, ali igraci sredine terena stoje daleko od njihovih, a Jevtovic mora vise da prilazi odbrani koja cesto gresi i zbog toga sto nema kome da preda loptu. Tu je problem sto sam skeptican to jest ne ni skeptican nego veoma zabrinut po pitanju bitnog segmenta, a to je Jevtovicev skroman ucinak u defanzivi (o radijusu kretanja ne bih jer to decko tesko i da moze da popravi toliko brzo ako i uopste moze), ali i primopredaja lopte i pregled igre jer se od njega ocekuje da bude ta prva spona odrambenih i isturenijih igraca, a i da znacajno rastereti Brasanca i Babovica defanzivnih zadataka isto kao i odbranu koja cesto i zbog njega ostaje na vetrometini i sama onako nesigurna. Mislim da je nas recept da Stevanovic igra po levoj strani i da cini protivtezu A.Z. (fazon Riberi-Roben), a da Lukic zauzme mesto Babovica u timu. Umaru i Saponjic ili Umaru i Bozinov pa Saponjic sa klupe, ali da se trajno predje na 4-4-2 i da se istraje u toj formaciji do kraja...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 17.09.2015
23:08

makar se oni ne brukaju u evropi

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 17.09.2015
23:05

Svi su bili zadovoljavajući. Možemo grupu proći ako budemo igrali svaku kao prvu poluvreme. Brine me šta će biti kad našu odbranu poseti Aritz Aduriz.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Friday, 18.09.2015
20:12

Znam ja, bice kuknjava... Liku treba sekund i centimetar prostora a kod nas ce imati 10 metara i 10 minuta fore :D

avatar
Thursday, 17.09.2015
23:04

Bolji smo od AZ međutim poklonili smo im dva gola amaterskim reakcijama u odbrani. Brašanac i Ilić lošim rešenjima upropastili još dve kontre. Ninković promašuje stopostonu šansu, a onda u driblingu gubi loptu međutim mi nemamo zadnjeg veznog, nema ko da spreči kontranapad, Jevtović stalno ispada, Fabrisio amaterski deluje u našem šesnaestercu, a onda 3 igrača Partizana ne uspevaju da izblokiraju šut. Rezultat je dobar ali je morao da bude bolji međutim u igri je bilo mnogo, mnogo grešaka. Vreme je da Lukić zauzme mesto Jevtovića jer je pokazao da je bolji igrač od njega. Čim smo promenili način izvođenja prekida odmah smo dali gol iz prekida. Milinkoviću, menjaj!

avatar
Petar Petar
Friday, 18.09.2015
01:36

Pa nije Fabrisio kriv, on je uradio sto je do njega - oduzeo je loptu igracu, e sad sto je tu naisao Vulicevic da je vrati istom nije kriv Fabrisio. Generalno Fabrisio je ubedljivo najbolji u ocajnoj odbrani, ispasta zbog tudjih gresaka, pre Petrovica sada Vuleta. Mnogo igraca nam igraju ispod svakog nivoa i medju njima nije Fabrisio, kakav god da je za sve ostale nase stopere je doktor. Balazic tuga, a za Cirkovica necu da trosim reci jer kad stoper ima pedeset kila, a visok 2 metra nema tu leba. Znaci i spor zbog visine i slab zbog tezine, duplo golo.

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Friday, 18.09.2015
20:23

Nije izgubio loptu nego je napravio penal jos gore, a sigurno bi je izgubio prvom prilikom. Svejedno, to su dva kiksa tj. ocajna starta u intervalu od samo par sekundi i onda ga je, povrh svega, taj njihov jos i onako izigrao i pao je gol...

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Friday, 18.09.2015
11:41

Kako nije kriv kad je on prvi tu izgubio loptu?!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 18.09.2015
07:32

Meni je Jevtović delovao dobro, sve vazdušne duele je pokupio (to nije zanemarivo), nije grešio u dodavanjima, čak se našao u jednoj šansi.

avatar
Nikola_pg
Thursday, 17.09.2015
23:02

Cestitam Grobari. Svaka cast.

avatar
Srbija voli Zvezdu
Thursday, 17.09.2015
23:01

Ajmo grobari sad svi pred Skupstinu na docek.

avatar
Wazza77
Thursday, 17.09.2015
22:52

ANDRIJAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! 3:1

avatar
Amar Zo
Thursday, 17.09.2015
22:48

Bravo Grobari , imate podrsku normalnih Zvezdinih navijaca

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Friday, 18.09.2015
20:16

Pozdrav normalnim Zvezdinim navijacima i hvala.

avatar
Doktor ijopet
Thursday, 17.09.2015
22:33

Bilo bi dobro da partizan pobedi ovo jer ce Kiza da ostane. Sto duze Milinkovic u partizanu to je Zvezda bliza tituli.

avatar
Friday, 18.09.2015
00:11

Ја сам задовољан њиме. Партизан је све утакмице играо отворено и фудбалски и све смо добро одиграли. Вероватно би играли и ЛШ да није било оног црвеног картона у Белорусији. Једино где смо калкулисали то је био дерби и ту смо били кажњени од вас који сте реално много слабији и од Стеауе и Белоруса, а о АЗ-у да не причамо. Ако настави да игра 4-3-3, не знам где би то могли да кикснемо до краја јесењег дела...

avatar
Friday, 18.09.2015
20:51

Ма дај Звзеда је полупрофесионални клуб. Њима би Стеау дала 6-7 у две утакмице... Замисли Звезда - АЗ :D

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Friday, 18.09.2015
11:41

Niti su oni mnogo slabiji od te dve ekipe niti je AZ bolji od svih njih, sve si pogresno postavio...

avatar
Aleksandar St.
Friday, 18.09.2015
11:16

konacno neko ko je realno sagledao situaciju...ovaj partizan je najbolji u poslednjih 5 godina i to po svim parametrima,a neki pisu kako je ovo najgori partizan....ima mnogo onih koji slabo poznaju fudbal....

avatar
pjer
Thursday, 17.09.2015
21:56

zadnji u prvenstvu da nema ovog oumarua

avatar
Wazza77
Thursday, 17.09.2015
22:23

Derane...e derane!!!

avatar
Thursday, 17.09.2015
21:51

Zvezdaš sam ali iz sveg srca ću navijati da Partizan što bolje prođe u grupi zarad srpskog fudbala i da od sledeće sezone i Partizan i Zvezda uđu u grupu LE :)

avatar
Jebi AV komsije male
Thursday, 17.09.2015
21:46

A Holandjani igraju kao Borac Cacak

avatar
Thursday, 17.09.2015
23:02

Немају таква имена као Каират.

avatar
Ivan Micic
Friday, 18.09.2015
03:29

Kairat bi rastavio na delove ovaj AZ Alkmar,a i ni vi ne bi prošli bolje!!!

avatar
Volim Partizan
Thursday, 17.09.2015
23:28

Kmeeeeeeeeeeee

avatar
Poznavalac
Thursday, 17.09.2015
21:39

Pojma nemamo.uprava napolje!

avatar
mileta
Thursday, 17.09.2015
21:11

Ne moze utakmica da pocne bez tatinog sina pa to ti je.

avatar
Dragan Petrov
Thursday, 17.09.2015
23:07

Neznam kako gledas stvari ali onda objasni sta je Saponjic pokazao veceras, nema utakmica bez iskusnih igraca, ovo nije pionirska liga.

avatar
Dragan Petrov
Thursday, 17.09.2015
23:09

Oumaru najbolji, odrana naj slabiji deo tima. Trazicete Branka Ilica.