Partizan primio gol u 93. i ispustio trijumf protiv Lokomotive

Autor: Mladen Heleta
sreda 10.07.2024.
16:34
Izvor: Sportske.net

Zamalo uspešna generalna proba u Moskvi.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana remizirali sa Lokomotivom u Moskvi rezultatom 1:1.

Na taj način su izabranici Aleksandra Stanojevića odradili poslednju proveru u Rusiji, odnosno generalnu probu pred početak nove takmičarske sezone, kako u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva, tako i u Superligi Srbije. I bili su zamalo pa perfektni, pošto su pobedu ispustili u 93. minutu.

Poveo je Partizan pogotokom Saldanje u 30. minutu i igrao je prilično dobro, ali je u 93. minutu Lokomotiva izjednačila autogolom Kovačevića.

Lokomotiva je prošlu sezonu završila na četvrtom mestu u ruskoj Premijer ligi, tako da i ovaj remi ima težinu za crno-bele.

U petom minutu je Lokomotiva imala veliku šansu. Pošto igrači Partizana nisu uspeli da "očiste" loptu iz šesnaesterca, Silijanov je dobio loptu na desetak metara od gola, bio je sam, ali tukao preko prečke.

Partizan se potom otvorio i imao dva pokušaja u 10. i 12. minutu.

Najpre je Antić gađao preko gola iz slobodnog udarca, a onda je Kalulu proigrao Goha, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla pored stative.

Između 15. i 25. minuta je bio miran period, a onda je Partizan preuzeo inicijativu.

Pretio je Zahid u dva navrata, a onda je došao 30. minut i pogodak crno-belih.

Bio je to sjajan gol Saldanje, sve je sam uradio, na petercu je prošao kroz dvojicu igrača Lokomotive i pored golmana Mitrjuškina poslao loptu u mrežu, za 0:1.

U 37. minutu dobar napad domaćih, odložena lopta na šut sa ivice šesnaesterca, ali Zahid prvi stiže do lopte i ispucava je u aut.

Potom udarac Tiknizjana sa ivice šesnaesterca i odbrana Jovanovića, koji je skrenuo loptu u korner.

Partizan je četiri minuta kasnije bio blizu da udvostruči prednost. Arijaga je povukao, proigrao Antića, koji je centrirao u kazneni prostor, a tamo je Kalulu natrčao na loptu i tukao pored gola.

Prvo poluvreme je produženo za dva minuta, a u poslednjim trenucima nadoknade je Lokomotiva zamalo izjednačila, pošto je Trifunović imao puno sreće da ne postigne autogol.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je na startu drugog poluvremena izvršio tri izmene. Stjepanović, Ovusu i De Medina su ušli umesto Zahida, Arijage i Filipovića.

Prvo uzbuđenje u nastavku viđeno je tek u 55. minutu, kada je Partizan lepo pokrenuo akciju na polovini domaćih, imao je četvoricu igrača u napadu, ali je Kaluluov pas bio loš i potencijalno dobra situacija je otišla u nepovrat.

U 62. minutu dve opasnosti ispred gola Partizana i dve odlične intervencije novajlije Mujakića.

Stanojević je potom još menjao postavu, ali je Partizan bio baš defanzivno stabilan sve do 77. minuta, kada je Kovačević prelako izgubio duel sa Siokom, ovaj je ušao u priliku, ali se defanzivac Beograđana ispravio u odsudnom momentu.

Već u sledećem napadu, dobar šut Nikolića, ali je lopta završila tik pored stative.

Partizan je imao apsolutnu kontrolu sve do poslednjeg napada, a onda taj 93. minut i neopreznost Bojana Kovačevića, koji je glavom iz peterca zatresao sopstvenu mrežu, za konačnih 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke