Partizan promašivao, pa strepeo, ali zasluženo ide u finale

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.05.2022.
18:23
Izvor: Sportske.net

Crno-beli sjajno odigrali prvo poluvreme, znatno slabije u drugom delu igre.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana prvi su finalisti Kupa Srbije pošto su danas u Humskoj savladali ekipu Vojvodine rezultatom 2:1. Protivnik u finalu biće im bolji iz duela Crvene zvezde i Novog Pazara koji se igra od 18 časova i 30 minuta.

Partizan je sjajno započeo ovaj meč i već posle četiri minuta je na semaforu pisalo 1:0. Kapiten Lazar Marković je tada protutnjao u kazneni prostor i sa desne strane poslao loptu u sredinu gde se nalazio Rikardo Gomeš, a najbolji strelac Partizana završava akciju na najbolji način i dolazi do svog 35. gola u sezoni u svim takmičenjima, čime je izjednačio rekord Mateje Kežmana.

Mogao je Partizan da duplira prednost samo četiri minuta kasnije, kada je Marković još jednom pobegao defanzivcima Vojvodine, opet po desnoj strani, na kraju je izbio sam ispred golmana Rockova, koji zaustavlja šut kapitena crno-belih.

Nastavio je Partizan sa napadima, stvarao je i nove šanse, a neke od njih je na neverovatan način prokockao. Na primer, u 25. minutu golman Rockov pravi veliku grešku, šalje loptu pravo u noge Bibarsu Nathu, pa je Partizanov Izraelac mogao da bira stranu u koju će poslati tu loptu, ali je šutirao pored leve stative!

Tri minuta kasnije još jedan munjevit prodor Lazara Markovića i još jedna sjajna odbrana Emila Rockova, a u 33. minutu golman Vojvodine je zaustavio i odličan pokušaj Zdjelara sa distance.

Napadao je Partizan u talasima, a ono što se dogpdilo u 36. minutui je teško objasniti. Bila je to kontra crno-belih pet na jedan, ali Natho je sve upropastio prejako upućenom loptom za Lazara Markovića.

U 39. minutu Kvinsi Menig je pokušao iskosa sa leve strane, opet je odbranio Rockov, ali golman Vojvodine ništa nije mogao da učini u 43. minutu,kada je Menig sa ivice kaznenog prostora poslao prelep šut, a lopta završila u u gornjem levom uglu gola gostiju - 2:0.

Osim golova i brojnih Partizanovih prilika, prvo poluvreme obeležila je i prva izmena u ekipi Partizana - Jevtović se ukočio u predelu vrata, pa ga je u 26. minutu zamenio Miloš Jojić.

Drugo poluvreme bilo je znatno drugačije, Partizanov pritisak je splasnuo, a Vojvodina to koristi već u 52. minutu kada je Zukić posle brze kontre Veljka Simića prihvatio loptu na levoj strani, ušao je u kazneni prostor i poslao loptu pod prečku Stevanovićevog gola - 2:1.

Prvu veliku priliku za Partizan u drugom poluvremenu propustio je Nemanja Miletić, koji je u 62. minutu bio najviši u skoku posle Terzićevog centaršuta iz kornera, ali je loptu udarcem glavom poslao tik pored leve stative.

Nova pretnja po gol Partizana viđena je u 77. minutu, kada je Nešković po levoj strani ušao u kazneni prostor Partizana, ali je Vujačić uspeo da izblokira njegov udarac.

Do kraja bez većih uzbuđenja, Partizan je uspeo da zadrži minimalnu prednost i izbori plasman u finale Kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke