Partizan prosuo sve što je uzeo u derbiju, Zvezdi otvoren put ka prvom mestu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.03.2024.
18:50
Izvor: Sportske.net

A ekipi kruševačkog Napretka svaka čast za igru i borbenost u večerašnjem meču...

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Samo četiri dana posle velikog boda u 172. večitom derbiju na ''Marakani'' i odranjenog prvog mesta, Partizan je večeras pred svojim navijačima u Humskoj poklekao u duelu sa ekipom Napretgka.

U meču 25. kola Superlige Napredak je večeras u Beogradu prikazao odličnu partiju, potvrdio sve bolju formu i trijumfovao nad Partizanom rezultatom 1:0.

Prema tome, Crvenoj zvezdi je sada otvoren put do preuzimanja liderske pozicije, ukoliko večeras trijumfuje u Nišu.

Iako su domaći večeras bili značajno oslabljeni, bez Saldanje, Severine, Kovačević, sa rovitim Markovićem i Zahidom, početak meča bio je obećavajući za Partizan. Crno-beli su odmah uspostavili inicijativu i već u šestom minutu su bili veoma blizu vođstva, kada Samedu Baždaru ni tri pokušaja u istom napadu nisu bila dovoljna da savlada golmana Savića.

Šest minuta kasnije se u izglednoj poziciji našao i Aranđel Stojković, koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola, ali je zatim usledio period sve bolje igre Napretka.

Gosti su se oslobodili Partizanovog pritiska i vrlo brzo je Bastajić opasno pripretio golu Partizana. Nedugo zatim je Majdevac izbegao ofsajd zamku, izbio potpuno sam ispred golmana Jovanovioća, ali čuvar mreže crno-belih uspeva da odbrani ovaj ''zicer'', poput brojnih sličnih intervencija koje je imao u subotu u derbiju.

To je bio uvod u ono što je usledilo u 33. minutu meča. Bastajić je probio po levoj strani, ubacio loptu na ivicu peterca gde ju je prihvatio Majdevac i pore trojice Partizanovih igrača uspeo da je pošalje u sam donji levi ugao Jovanovićevog gola - 0:1.

Od tog trenutka se Partizan ponovo prenuo, zaigrao konkretnije, agresivnije i kao plod takve igre usledile su i nove prilike prred golom Napretka. Međutim, nisu ih iskoristili ni Natho, zatim ni Stojković, a u istoj akciji ni Baždar koji je pokušao petom da savlada golmana Savića.

Kao i početkom prvog poluvremena, Baždar ne koristi novu šansu ni u desetom inutu drugog dela igre. Mladi napadač je posle kornera sa leve strane u padu zahvatio loptu sa oko pet metara, ali je ovoga puta stativa spasila Kruševljane.

Novu priliku je u 58. minutu propustio i Stojković, kada je njegov šut izblokiran, pa je iznudio samo korner.

U međuvremenu je trener duljaj sve karte bacio na napad uvođenjem Nemanje Nikolića umesto defanzivnog veznog Ovusua, a u 63. minutu je i prečka spasila gol gostiju posle šuta Zahida!

A onda, 69. minut meča i sporna situacija u kaznenom prostoru Napretka. Duga lopta bila je upućena ka Nikoliću na koga je naleteo golman Savić i oborio ga na ulasku u kazneni prostor. Sudija Radaković najpre nije pokazao na belu tačku, ali je usledila komunikacija sa VAR sobom. Epilog - nema penala za Partizan, ali svakako situacija o kojoj će se dosta pričati posle ovog meča.

Napadao je Partizan, pokušavao na sve načine da dođe do gola, a u 85. minutu su domaći ponovo tražili penal, Goh je signalizirao da je jedan od gostujućih fudbalera igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali se sudija Radaković na to nije obazirao.

Do kraja je još Kalulu u nadoknadi vremena imao solidnu priliku kada je uspeo da iznudi korner. Posle tog kornera su domaći još jednom tražili penal zbog igranja rukom, ali posle provere u VAR sobi opet je procenjeno da nije bilo osnova za šut sa bele tačke.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke