Partizan rutinirao Radnik za Petrićev mini-jubilej

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 18.09.2022.
20:53
Izvor: Sportske.net

Nastavak pozitivne serije rezultata za Partizan.

Kvinsi Menig
Kvinsi Menig

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Radnika iz Surdulice na gostovanju sa 0:2 (0:1) u utakmici 12. kola Super lige Srbije.

Sigurna predstava ekipe Gordana Petrića koji tako ni u svojoj 10. utakmici na klupi Partizana ne zna za poraz. 

Isprva se videlo da će i jednima i drugima biti teško da igraju na vrlo lošem terenu stadiona u Surdulici. Partizan je odmah preuzeo inicijativu, pokušavajući da nametne svoju igru, što, ponavljamo, nije bilo lako. I taj početni pritisak, rano im se isplatio. Posle auta Slobodana Uroševića, u kaznenom prostoru Radnika povučen je Rikardo, napad je nastavljen, a Abubakar startovao sa leđa na Kvinsija Meniga što je prekinulo igru. Pozvan je Lazar Lukić da pogleda snimak i duel Abubakara i Meniga okarakterisao je kao jedanaesterac iako se isprva učinilo da je Rikardov slučaj onaj koji bi trebalo da je u fokusu. Bibars Natho je, po običaju, pogodio i posle 10 minuta se promenio semafor u korist gostiju. 

Nakon toga je uglavnom težište igre bilo na sreidni igrališta. Obe ekipe su se mučile sa prenosom lopte zbog podloge, a Radnik se nije ustručavao da pripreti. Najbolju šansu imao je Stefanović iz slobodnog udarca gađajući ugao gde se nalazio Aleksandar Popović.

U poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena viđena su uzbuđenja pred golom Radnika Prvo je Dijabate izvrsno šutirao sa distance levicom kada je pogodio prečku, a potom je malo nedostajalo da crno-beli uvećaju prednost preko Rikarda no dosuđen je ofsajd u toj akciji.

Baš kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu, desetak minuta bilo je neophodno Partizanu da dođe do novog pogotka. Čak i udvojeni Fuseni Dijabate pronalazi prostor, ali i Kvinsija Meniga koji povlači loptu udesno i šutira iznad Ranđelovića za 0:2.

Tada je već bilo jasno da Partizan ide ka sigurnoj pobedi, a u prilog tome išao je i nastavak duela u kojem su igrači u crno-beloj opremi kontrolisali duel bez većih poteškoća s tek po kojim atakom svojih domaćina.

Malo toga viđeno je od Rikarda Gomeša ove večeri u Surdulici, ali ostatak ekipe je uspešno odradio svoj posao za ne lepu, ali sigurnu pobedu Partizana koja je mogla biti još ubedljivija da Lutovac nije bio u nedozvoljenoj poziciji pre asistencije Samedu Baždaru za gol.

S ovim trijumfom, tim iz Humske dolazi do 21. boda na 10 odigranih utakmica, dok Radnik ostaje na dnu bez ijedne pobede do sada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke