Partizan sa penala o kojem će se mnogo pričati došao do pobede u Subotici

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 06.03.2022.
15:58
Izvor: Sportske.net

Crno-beli se ponovo "izvukli" posle 100 minuta igre u Subotici.

Miroslav Todorović/FK Partizan
Miroslav Todorović/FK Partizan

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak u Subotici sa 0:1 (0:0) u utakmici 26. kola Super lige Srbije.

Pritisak je bio očigledan kada je u pitanju ekipa Partizana, ali isto tako bilo je jasno vidljivo da je forma aktuelnog lidera u velikom padu. Lako su mogli da kapituliraju u Subotici, nisu i slavili su ponovo na "mišiće".

Nakon sporijih uvodnih deseta minuta, u 11. je kolosalnu šansu imao Nikola Terzić, ali ostao je osujećen posle sjajne odbrane Dubljanića. Rikardo je pokušavao, stvorila se gužva u šesnaestercu Spartaka i mladi krilni napadač je imao stopostotnu priliku da smesti loptu u mrežu, ali sjajni Dubljanić je na vreme ušao u šut i sprečio Terzića da završi akciju.

Tada je i Spartak „probio led“ i pokušao prvi put da ugrozi gol Nemanje Stevanovića. Atraktivan šut sa distance pokušao je Lazar Tufegdžić, ali ipak nije bilo dovoljno blizu da završi u mreži. U 16. je Srećković desno iskosa sada na pravi način testirao Stevanovića koji je odlično odbranio. Utakmica se  definitivno ubrzala od šanse Nikole Terzića, ali ne na način na koji je to odgovaralo Partizanu. Spartak se bolje snašao na lošem terenu u Subotici, brže su prenosili loptu i bolje kreirali od svog rivala. Lazar Pavlović je igrao slab meč, pokušao je s njim Stanojević i odluka koju je doneo s početkom drugog poluvremena dokazala mu je da je pogrešio.

No, pre pauze, Spartak je imao još jednu odličnu šansu preko Srećkovića koji je lepo pobegao Saničaninu, ali je Stevanović bio odličan. Nakon desetak minuta kontrole igre domaćina, težište se premestilo na polovinu Subotičana, a priliku je iz te inicijative imao Slobodan Urošević, no njegov šut zaustavio je odlični Dubljanić.

U drugom delu meča, Partizan je bio ofanzivniji. Pavlovića je zamenio Lutovac, a šansu su dobili Jović i Holender umesto Terzića i Meniga koji je bio praktično neprimetan. Posle nešto više od sat vremena, Stanojević koji je često besneo kraj aut-linije, uveo je i Marka Milovanovića umesto imenjaka Živkovića.

Partizan je tada krenuo na sve ili ništa. Kada već nije moglo po podlozi, dugim loptama su tražili svoje napadače Rikarda i Milovanovića. No, ako nije bio odličan Dubljanić, onda jesu štoperi Spartaka, pre svih Noboru Šimura. Spartak je imao sjajnu šansu preko Bjelovića iz kontre koju je domaćinu omogućio neodlučni Nemanja Jović, ali Stevanović je, baš kao i Dubljanić, branio sve. Prošlo je barem pet minuta od duela Đurasovića i Jovića pre kontre kada je sudija Lazar Lukić pozvan da pogleda VAR snimak da bi potom pokazao na penal. Diskutabilna situacija, minimalnog kontakta je bilo, ali da li i dovoljnog za jedanaesterac... Definitivno, detalj o kojem će se pričati i koji bi mogao da utiče na krajnji ishod sezone.


Tenzija se ubrzo prebacila i na klupe. Subotičani su bili vidno nezadovoljni odlukom Lazara Lukića, a nešto kasnije usledio je manji prekid zbog prepirki dva tabora.

Mogao je Partizan da okonča sve u 95. minutu kada je Marko Milovanović išao sam na Dubljanića posle kontre, ali golman Spartaka je odbranio sve izuzev penala.

Tako će tim Aleksandra Stanojevića i nakon ovog kola ostati lider šampionata bez obzira na to kako će Crvena zvezda odigrati svoj duel sa Novim Pazarom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke