Partizan sam na vrhu tabele!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.09.2014.
21:27
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana iskoristili su remi Napretka i Crvene zvezde u Kruševcu pošto su pobedom nad Čukaričkim u okviru petog kola JSL upisali 15. bod koji ih ostavlja usamljene na vrhu tabele.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Duel Partizana i Čukaričkog opravdao je epitet derbija 5. kola Jelen Superlige pošto smo u Humskoj videli goleadu i pobedu domaćeg tima rezultatom 4:2 (1:2) koja izabranike Marka Nikolića posle pet odigranih utakmica ostavlja usamljene na vrhu tabele.

Partizan - Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, Petrović, Drinčić, Marković (od 65' S. Ilić), Pantić, Grbić (od 73' Luka), Lazović (od 88' Fofana), Škuletić

Čukarički - Ristić, Piasentin, Ukah, Stojković, Brežančić, Bojić, Regan (od 81' Matić), S. Srnić, Pavlović (od 58' D. Srnić), Todorović, Stojiljković

Da će derbi susret između Partizana i Čukaričkog opravdati taj epitet moglo se naslutiti već posle deset minuta igre kada je domaći tim stekao minimalnu prednost.

Grešku Obenga Regana na sredini terena fudbaleri Partizana brzo su pretvorili u kontranapad koji je rezultirao centaršutom Miroslava Vulićevića i udarcem Petra Škuletića koji je golman gostiju odbranio ali je potom Danilo Pantić natrčao na odbijenu loptu i sproveo je u mrežu za vođstvo Partizana od 1:0!

Sredinom prvog dela igre usledio je kraći prekid zbog bakljade na južnoj tribini a posle toga Partizan je konstantno držao odbranu Čukaričkog u pripravnosti ali je inicijativa domaćih bila jalova.

Posle udaraca Nikole Drinčića i Petra Škuletića ostalo je 1:0 za domaće a potom je usledio "blitzkrieg" izabranika Vladana Milojevića koji za minut stižu do potpunog preokreta.

Najpre su gosti do izjednačujućeg gola stigli posle akcije bivših fudbalera Partizana Rajka Brežančića i Nikole Stojiljkovića a nakon što su domaći krenuli sa centra Slavoljub Srnić postigao je evrogol za Čukarički i vođstvo gostiju od 1:2!

Nedugo potom Partizan nije iskoristio gužvu u šesnaestercu "Brđana" pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1:2 i prednošću gostujućeg tima.

Recept koji su domaći primenili na startu prvog poluvremena a koji je dao rezultat videli smo i na startu drugog dela igre.

Samo osam minuta igre bilo je dovoljno fudbalerima Partizana da stignu do izjednačenja posle prekida koji je izveo Nikola Drinčić i udarca Danka Lazovića koji je nakon rikošeta od tela Petra Bojića završio u mreži gostujuće ekipe - 2:2!

Najbolju priliku u drugom poluvremenu domaći su stvorili odmah nakon izjednačujućeg gola Partizana kada je Nikola Stojiljković sa sedam metara neometan poslao loptu pored desne stative gola Milana Lukača.

Jedinu spornu situaciju na utakmici videli smo u 57. minutu posle greške pomoćnog arbitra koji je poništio gol Danka Lazovića iako se iskusni napadač nije nalazio u ofsajd poziciji.

Do poslednjih 20 minuta domaćin nije uspeo da stigne do konkrentne prilike za postizanje trećeg gola ali je onda Nikola Drinčić svojim teledirigovanim udarcem u 71. minutu nagovestio šta će se dogoditi četiri minuta kasnije.

Gotovo identična situacija kao kod drugog gola Partizana donela je viceprvaku Srbije treći pogodak. Nikola Drinčić je uputio centaršut u šesnaesterac gde Petar Škuletić biva najviši u skoku i šalje loptu u mrežu za vođstvo Partizana od 3:2!

Nedugo potom rezervista Predrag Luka koristi grešku defanzivca Čukaričkog i u 84. minutu postavlja konačnih 4:2 sjajnim lob udarcem kojim je prevario golmana Ristića.

Ovo je Partizanu peta vezana pobeda u domaćem šampionatu posle koje crno-beli ostaju usamljeni na vrhu tabele sa 15 osvojenih bodova, dva više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Na preostale dve utakmice igrane večeras postignuti su sledeći rezultati.

Radnički iz Kragujevca pobedio je u Beogradu Voždovac sa 1:0 i zabeležio prvu pobedu u ovoj sezoni. Jedini gol na utakmici postigao je Vuk Sotirović u 31. minutu.

Fudbaleri Borca i OFK Beograda odigrali su u Čačku nerešeno 1:1. Poveo je OFK u prvom minutu preko Havijera Koenea, a bod domaćima doneo je Dejan Đenić u 73. minutu. Obe ekipe imaju po osam bodova i nalaze se u gornjem delu tabele.

Poslednja utakmica petog kola igra se sutra od 19 časova u Novom Sadu između Vojvodine i Radničkog iz Niša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke