Partizan saznao potencijalne rivale ako prođe AEK - "Indijanci" za izbegavanje, prijao bi sever Evrope!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 28.07.2022.
09:40
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana saznali su ime rivala u trećem kolu kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope, ali i potencijalne protivnike u plejofu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

"Crno-beli" će odmeriti snage sa AEK-om iz Larnake nakon što su Kiprani posle 210 minuta ravnopravnog fudbala (dve čitave utakmice i dva produžetka) ispali od Mitjilanda posle izvođenja penala.

Navijači već potajno gledaju sa kim bi se ekipa Ilije Stolice mogla susresti u plejofu kvalifikacija, u slučaju da preskoči prvu evropsku prepreku.

UEFA je odredila grupu od sedam klubova pod nazivom "prioritet 1". Među njima nalazi se i Omonija, koja u startu otpada, pošto dolazi sa Kipra, tako da Partizanu ostaje šest mogućih rivala:

Gent (Belgija), Austrija Beč (Austrija), Dnjepar (Ukrajina), Harts (Škotska), Silkeborg (Danska) i Sivas (Turska).

Ekipu iz Belgije u Partizanu dobro poznaju i sasvim je sigurno da je niko ne priželjkuje, tim pre što su "Indijanci" u međusobnim okršajima grupne faze Lige konferencija bili bolji (pobeda u Humskoj i remi u Belgiji).

Takođe, Austrija Beč bila bi neugodan rival, Sivas dolazi iz turskog šampionata, dok bi Harts i Silkeborg bili rivali protiv kojih bi Partizan imao ulogu favorita.

Nepoznanica je Dnjepar zbog ratnog stanja u Ukrajini, u trenutku prekida u februara ekipa se nalazila na trećoj poziciji ispod Šahtjora i kijevskog Dinama, ali pitanje je u kakvom je stanju tim koji već mesecima ne igra takmičarski fudbal.

Ali, "prvo skoči, pa reci hop", treba se dobrano oznojiti, pa eliminisati AEK iz Larnake. Tek se onda može razmišljati dalje...

Trijumf Partizana u prvom meču na Kipru može vam doneti pravo bogatstvo, AdmiralBet ima sjajnu kvotu 2.70 na pobedu srpskog predstavnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke