Partizan silan pred Santa Klaru, perfektan niz za preuzimanje liderskog mesta

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 22.08.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Osamili se na mestu broj jedan.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ubedljivo su savladali Kolubaru na gostovanju sa 0:4 (0:2) u utakmici 6. kola Superlige Srbije.

"Dozirano" je odigrao Partizan meč na ovom gostovanju, uprkos tome ubedljio dobio i da nije bilo peha sa povredom Aleksandra Lutovca, trener crno-belih Stanojević bio bi, verovatno, prezadovoljan.

Osmelili su se na početku domaći fudbaleri, pa su pokušavali da ugroze gol Stevanovića udarcima sa distance. Ništa nije rezultiralo iz toga za Kolubaru, već naprotiv. Aleksandar Lutovac je bio na pravom mestu u pravo vreme u 10. minutu posle kardinalne greške golmana Stanivukovića posle slobodnjaka Miloša Jojića. Gol posle tri godine u Superligi za Aleksandra Lutovca.

Veliki i novi peh za Aleksandra Stanojevića dogodio se u 20. minutu kada se upravo strelac, do tada, jedinog gola, povredio. Uhvatio se za zglob isprva i nije mogao da nastavi meč. Pokušavala je Kolubara da kreira, uglavnom preko Bogdana Mladenovića, ali nije bilo konkretno i svaki od pokušaja završavao je lako u rukama Nemanje Stevanovića.

Nastavak susreta otpočeo je onako kako je završen – pogotkom Partizana. Ovog puta Marković je sjajno proigrao Sejdubu Sumu, a ovaj ispoštovao Rikarda na drugoj strani i bilo je 3:0. Na naredni gol čekalo se četiri minuta. Nova akcija kroz sredinu terena koji završava ponovo Rikardo i tako se po šesti put upisao u listu strelaca ove sezone. Ubrzo su šansu dobili povratnik posle povrede Nemanja Jović, Filip Holender i Bibars Natho.

Uspeo je Partizan bez problema da privede meč kraju i na taj način naprave odličnu uvertiru pred susret sa Santa Klarom. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke