Partizan slavi rezerviste, težak trijumf u Pančevu za +4 u odnosu na Zvezdu pred derbi!

Autor: Mladen Heleta
petak 22.09.2023.
22:02
Izvor: Sportske.net

Zahid i Nikolić heroji, crno-beli sada dele prvo mesto sa TSC-om.

Starsport/Srdjan Stevanovic
Starsport/Srdjan Stevanovic

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su Železničar u Pančevu rezultatom 2:1, u osmom kolu Superlige Srbije.

Partizan je na taj način upisao sedmu ligašku pobedu u nizu, pa će u predstojeći "večiti" derbi protiv Crvene zvezde ući sa četiri boda više. Ovim rezultatom su se crno-beli izjednačili na čelu tabele sa TSC-om, obe ekipe imaju po 19 bodova.

Železničar je ostao na četiri boda i na pretposlednjem je 15. mestu.

Namučio se tim Igora Duljaja večeras, ali je zasluženo slavio, jer je sve vreme napadao i imao više od igre. Na kraju su prevagu doneli rezervisti - Nemanja Nikolić i Gajas Zahid, koji je pogodio za trijumf u 82. minutu.

Davno je izlizana ona fraza o početnom ispitivanju snaga, ali baš to se dešavalo u uvodnih 15 minuta ovog susreta.

A onda kolosalna šansa za Partizan, koju je opropastio Saldanja. Strahovit pritisak gostiju na zadnju liniju Pančevca, prouzrokovao je grešku golmana Aleksandra Stankovića, koji je poklonio loptu Saldanji, Brazilac je krenuo sam prema golu i umesto da šutira, odlučio je da bude nesebičan i proigra Kalulua, što je uradio jako loše. U nastavku ove akcije je tukao Natho, ali se Železničar volšebno spasio.

Tražili su gosti penal u 24. minutu, kada je pao Saldanja, ali je sudija Ostraćanin samo odmahnuo glavom.

Inicijativa se Partizanu isplatila u 27. minutu i poveo je posle prvog kornera na utakmici. Lopta je išla na Ilića, on je nadskočio čuvare i spustio prema Saldanji, a ovaj je bio sam i miran na drugoj stativi, pa je glavom zatresao mrežu, za 0:1.

Samo tri minuta kasnije penal za domaće i po ko zna koji put ove sezone ispoljena slabost Partizanove odbrane. Saldanja je u svom kaznenom prostoru povukao i oborio Vojislava Stankovića, nakon centaršuta Đorđevića iz slobodnog udarca, a Ostraćanin je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. 

Aleksandar Đorđević je u 31. minutu bio siguran egzekutor sa 11 metara i matirao je Jovanovića, za 1:1.

Drugo poluvreme počelo je napadima Partizana, pokušavali su Kalulu i Severina, ali nisu bili precizni.

Igor Duljaj je u 61. minutu posegao za Zahidom i Nikolićem, koji su ušli mesto Kanutea i Severine.

U 64. minutu je ponovo Saldanja bio u dobroj situaciji. Dobio je upotrebljiv pas, krenuo ka golu sa leve strane, nameštao se na udarac, a onda se ukazao sjajni Vojislav Stanković i klizećim startom u odsudnom trenutku sprečio siguran pogodak. Blistavu partiju je večeras pružio Stanković, inače bivši igrač Partizana.

Blizu gola su gosti bili i u 68. minutu. Saldanja je napao sa krila, ubacio loptu, Nikolić je odložio za Zahida, čiji je udarac sa nekih 8-9 metara izblokirao Krajišnik.

Nije stao Partizan, nizali su se ataci ka golu domaćih, pa je Železničar kapitulirao u 82. minutu.

Belić je uputio kvalitetan centaršut u šesnaesterac, Nikolić je u skoku nadvisio rivale i spustio loptu za Zahida, koji je odlično reagovao i udarcem iz prve zatresao mrežu, za 1:2.

U finišu je domaćin pokušavao da se vrati, Ilić je imao lepu šansu, ali se Partizan odbranio i sačuvao tri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke