Partizan ''slomio'' Vrbu: ''Nesrećan sam, razočaran...''

Autor: Darko Mitrović
petak 18.02.2022.
08:23
Izvor: Sportske.net

Tako je i delovao pored aut linije svih 90 minuta...

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Iako je trener Stanojević uoči gostovanja u Pragu naglasio da je za crno-bele prioritet osvajanje titule i predstojeći meč sa Radničkim iz Kragujevca, Partizan je sinoć delovao i zrelo i motivisano, znao je šta hoće i na kraju mu se to isplatilo.

Tim iz Humske je slavio protiv domaće Sparte sa 1:0, ima lepu prednost pred revanš na svom terenu narednog četvrtka, a za to vreme Sparta je u sve većim problemima, o čemu je sinoć na konferenciji za medije govorio i trener praškog kluba Pavel Vrba.

''Nismo stvarali šanse, nismo upućivali udarce. Nezadovoljan sam zbog toga“, počeo je Vrba i dodao:

Nismo ostvarili rezultat kakav smo zamislili. Ulazak u meč je ipak bio dobar, imali smo dve-tri zanimljive šanse koje nismo iskoristili. Onda se to pretvorilo u tuču, nismo stvarali prilike. Nismo bili toliko aktivni u ofanzivnoj fazi koliko smo mislili'', izjavio je Vrba.

Usledilo je pitanje zašto je to tako, kada u prvom delu sezone Sparta nije imala problema sa efikasnošću.

''Slažem se, jesenas smo bili znatno bolji u ofanzivi, imali smo više šuteva, sada ne ulazimo u šanse. Zaista ne znam zašto. Naravno, ne želimo da menjamo način igre, želimo da budemo aktivni u fazi ofanzive, ali ni pojedinačno ne možemo da uspemo. Nesrećan sam, razočaran'', priznaje Vrba.

Potom je prokomentarisao i Zdjelarovu asistenciju i Menigov gol.
''Imali smo loptu pod kontrolom, ali smo lošim pasom dozvolili protivniku da ode u brejk situaciju. On je to iskoristio, otišao na vertikalni pas i pozabavio se našom ofsajd zamkom. Igrao je brzo i precizno, greška je bila u organizovanju napada zbog čega smo izgubili loptu", kaže Vrba.

Ni teren nije bio u najboljem stanju.

''Teško da možemo da tražimo opravdanje u terenu, bio je isti za oba tima. Moglo bi i bolje, ali i to je naša igra. Hajde da pričamo o onome što smo pokazali. Travnjak se menjao nekoliko puta. To je pitanje za nekog drugog'', zaključio je trener Sparte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke