Partizan sprema transfer decenije!? Da li bi ovo ''zamazalo oči'' navijačima?

Autor: Darko Mitrović
petak 03.06.2022.
17:52
Izvor: Sportske.net, Sportklub

Ovo bi bilo u rangu senzacije s početka ovog veka, kada je u Humsku stigao slavni Lotar Mateus.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Iako u Partizanu navodno tragaju isključivo za domaćim trenerom posle odlaska Aleksandra Stanojevića, jer bi trener sa ovih prostora mogao da razume atmosferu na domaćoj sceni i veliki pritisak kom bi bio izložen u sledećoj sezoni posle tri Partizanove godine bez osvojenog trofeja, ovog popodneva pojavila se senzacionalna informacija koja najavljuje veliki zaokret.

Naime, kako je ''Sportklub'' danas otkrio, Partizan pokušava da angažuje legendarnog italijanskog asa, kasnijne i trenera Juventusa Andreu Pirla!

Naime, Pirlo je ovoh dana službeno boravio u Beogradu na promociji italijanskog fudbalskog kampa, o čemu smo već pisali na našim stranicama, što su čelnici Partizana iskoristili da stupe u kontakt sa slavnim Italijanom.

Isti izvor čak navodi da je u opticaju ponuda od milion i po evra po sezoni, što zaista zvuči kao nemoguća misija, imajući u vidu da će Partizan ovog leta teško realizovati neki unosniji izlazni transfer od kog bi mogao značajnije da zaradi. S druge strane, crno-beli imaju sreću da je Almerija ušla u Primeru, čime je aktiviran bonus za Umara Sadika u iznosu od tri miliona evra. Još ako bi ga Almerija prodala ovog leta, crno-belima bi sledovalo deset posto od transfera...

Ali, nije Partizanu problem samo kako naći novog, kvalitetnog trenera, treba renovirati gotovo kompletan tim, kako bi bio kadar za šampionsku trku sa Zvezdom u sledećoj nikad važnijoj sezoni koja donosi direktnog učesnika u grupi Lige šampiona.

Čak i kada bi Pirlo prihvatio ovu ponudu, u šta je teško povrerovati, trebalo bi mu mnogo vremena i da se upozna sa ovdašnjim fudbalskim prilikama, a tek sa novim timom. S obzirom da u Super ligi koja počinje već za oko mesec dana svaki kiks može da znači oproštaj od titule, jasno je da Pirlo to vreme ne bi imao.

Ali, pre dve decenije Partizanu je uspeo eksperiment sa Lotarom Mateusom koji je crno-bele uveo u Ligu šampiona. Jasno je da u Humskoj sada imaju istu želju, ali da li se u to uklapaju Pirlovi planovi?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke