Partizan ''sudbinski'' do velikog pojačanja

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.09.2021.
16:21
Izvor: Beta

Kako je došlo do ovakvog raspleta?

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Dosadašnji odbrambeni fudbaler saudijskog Al Raeda Nemanja Miletić vratio se u Partizan sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor, saopštio je danas beogradski klub.

Miletić će igrati u Partizanu do leta 2022. godine.

"Presrećan sam, čak mislim i srećniji nego prvi put. Sve se desilo slučajno, ali, izgleda, sudbinski. Partizan se pojavio dok sam čekao druge ponude, a imao sam Kipar, Tursku, Rusiju, Mađarsku… Nisam bio njima oduševljen, iako su bili u pitanju dobri klubovi. Čuo sam se potom sa trenerom (Aleksandrom) Stanojevićem i tako je sve krenulo", rekao je Miletić za klupski sajt.

On je prethodno od 2017. do 2020. igrao za Partizan i za to vreme bio je jedan od najboljih igrača crno-belih. Odigrao je 141 utakmicu u svim takmičenjima, postigao devet golova, imao je osam asistencija, osvojio tri trofeja Kupa Srbije i igrao u dve grupne faze Lige Evropa.
Posle Partizana otišao je u Al Raed iz Saudijske Arabije, za koji je odigrao 30 utakmica.

"Bio sam standardan, igrao sam i Kup i sve je zaista išlo dobro. Pre dva meseca je trebalo da produžim ugovor, medjutim, tamo nikada ne znate kada nešto može da se promeni, budući da glavnu reč ima predsednik kluba, a na trener. Sada menjaju odnos prema strancima, ne samo prema meni i bez obzira na to što me je hteo trener, ponudili su mi sporazumni raskid uz isplatu do kraja ugovora i dobijanje statusa slobodnog igrača", naveo je Miletić.

On je rekao da je u medjuvremenu pratio svaku utakmicu Partizana.

"Sada sam bio i na poslednjoj, protiv Santa Klare. Bilo je veličanstveno! Ta energija, timski duh, navijanje… to je ono što krasi Partizan", naveo je Miletić.

Na pitanje da li se Partizan u Partizan vraća kao štoper, Miletić je rekao da je to njegova prirodna pozicija, ali da je igrom slučaja svojevremeno bio prekomandovan na desnog beka.

Upitan šta mu je najviše nedostajalo, Miletić je odgovorio: "Bukvalno sve".

"Od sportskog centra, drugova u klubu, restorana, stadiona, navijača. Neko ko je spolja ne može ni da zamisli kako izgleda biti igrač Partizana i koja je energija u tom sportskom centru", naveo je 30-godišnji fudbaler.

On je ocenio da je Partizan spreman za velika dela.

"Ništa ne može i nije moglo preko noći i mislim da to navijači sada i vide. Sve je proces. Trener, koliko vidim, a i čujem, iz svakog zna da izvuče maksimum i pokaže njegovu najbolju stranu na terenu. Samo da tako nastavimo", rekao je Miletić.

Tokom karijere igrao je još za Slogu iz Kraljeva, Borac iz Čačka, Vojvodinu i Vesterlo.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je tri utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke