Partizan u "derbiju Nenada Bjekovića" čekaju doskorašnji premijerligaši!

Autor: Ivan Cvetković
petak 26.08.2022.
16:50
Izvor: Sportske.net

Treći šešir jači i od drugog...

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Keln možda jeste protivnik iz drugog šešira, ali čini se da je u ovom trenutku Nica možda i atraktivniji rival. Barem po imenima.

Klub sa Azurne obale plasirao se u Ligu konferencija teškom mukom protiv Makabija iz Tel Aviva koji vodi bivši igrač Partizana Vladimir Ivić, tek nakon pobede u drugom meču izabranici Lusijena Favra došli su do grupne faze.

Nica je prethodnih sezona uložila mnogo kako bi se približila najuspešnijim francuskim klubovima, u jednom trenutku ambicija je bila i Liga šampiona, ali je Kristof Galtije prošle sezone dogurao tim do petog mesta. Doduše, sa istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Ren, dok im je Monako pobegao za tri boda.

Stigli su na jug Francuske tri velika pojačanja iz Engleske - Kasper Šmajhel, Aron Remzi i Nikolas Pepe na kojima bi se mogla bazirati igra kakvu forsira Favr.

Istini za volju, od početka sezone Nici ne cvetaju ruže, posle tri utakmice su i dalje bez pobede jer imaju dva remija i jedan poraz i to od novajlije Klermona, izgleda da će Švajcarcu biti potrebno još vremena kako bi igra počela da daje i rezultate.

Nica se uzda u napadača Amina Girija od kojeg preti najveća opasnost, tu je i Kasper Dolberg, uz Pepea to predstavlja ogroman ofanzivni potencijal, kao i Kalvin Stengs.

Iskusni Dante drži odbranu sa Todiboom, neće biti lako preći ni vezni red gde Partizan čeka Kefren Tiram, sin legendarnog Lilijana Tirama.

Dva kluba do sada nikada nisu odigrala međusobni takmičarski duel, povezuje ih legenda i Partizana i Nice Nenad Bjeković koji je u Francuskoj ostavio dubok trag nastupajući za Nicu punih pet godina, o godinama u Humskoj izlišno je i govoriti.

Biće ovo pravi "derbi Nenada Bjekovića", aktuelni vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije će možda imati podeljene simpatije, ali će sasvim sigurno duboko u sebi navijati za "crno-bele"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke