Partizan - U Evropi se lakše diše

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.09.2015.
21:46
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Posle serije kikseva, a onda i jučerašnjeg mučenja protiv Voždovca na Vračaru, izlazak na evro-scenu fudbalerima Partizana predstavlja pravo osveženje.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Fudbalerima Partizana ove jeseni nikako ne ide u domaćem šampionatu. Izuzev prva dva kola i ubedljivih pobeda nad Metalcem i Jagodinom, aktuelni šampion i kada pobeđuje, to čini uz dosta muke i problema.

Juče su crno-beli jedva izbegli novi kiks, kojim bi zaostatak za Crvenom zvezdom ponovo postao dvocifren, ali su golovima u drugom poluvremenu ipak uspeli da osvoje tri boda protiv Voždovca i prekinu veoma lošu seriju u Superligi.

A koliko sve to teško pada fudbalerima Partizana, možda je najbolje opisao zamenik kapitena Stefan Babović, koji je istakao ogroman značaj jučerašnjeg trijumfa.

''Imam utisak da smo skinuli sa leđa prepun ranac, kao da je stena pala! Pritisak stalno postoji, a on je još veći kada si dole na terenu. Navikao sam se na to, ali ponekad to ne ide tako lako sa mlađim igračima.

Čak mi je i Valeri Božinov, koji je u karijeri igrao za više velikih klubova, rekao da se u životu nije susreo sa sličnom situacijom'',
objašnjava Babović u izjavi za ''Novosti''.

Vremena za odmor nema, već u četvrtak Partizan gostuje u Augsburgu, u okviru drugog kola Grupe L Lige Evrope. Srpski šampion je uspešno startovao, savladao je AZ Alkmar u prvom kolu, pa se sada crno-beli potajno nadaju i proleću u Evropi.

''Jeste neobično, ali nam mnogo bolje ide u Evropi, nego u Srbiji. Imamo pet pobeda na sedam odigranih utakmica i u Nemačku putujemo sa razmišljanjem da možemo da pobedimo. Kod nas se uvek razmišlja na taj način'',
jasan je Babović.

Ono što Partizanu daje nadu da bi mogao da iznenadi nemačkog bundesligaša je i činjenica da Augsburg ove sezone igra znatno slabije nego prethodne, poražen je i u prošlom kolu na svom terenu od Hofenhajma (1-3) i sve je bliži dnu tabele.

Ipak, da bi crno-beli mogli da urade nešto više, moraće da značajno podignu nivo igre, na nivo iz perioda kada su igrali sa Steauom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
РЕВОЛТ
Tuesday, 29.09.2015
08:44

* zatvoreniju varijantu na koju bi se mozda i Milinkovic odlucio u cetvrtak

avatar
magister
Tuesday, 29.09.2015
00:12

Živković - Vulićević, Balažić, Fabrisio (Ćirković), Leković - Jevtović, Brašanac, Ilić, Lukić, Trujić - Živković, Abubakar! 1 : 2 (nova 3 boda za nas).

avatar
РЕВОЛТ
Tuesday, 29.09.2015
08:41

Nemoj i ti kao Milinković, nije Balažić nego Balažic, sad je to problem:-) nI Marko i Darko i # 22 su pod znakom pitanja kao sto verovatno znas:-D nTesko da ce Trujic biti i na klupi, mislim da ce i Subic dobiti prednost u odnosu na Lekovica iako vidim da ciljas na neku zatvoreniju varijantu, ali, ko zna...

avatar
magister
Wednesday, 30.09.2015
17:57

Sad vidim da Leković nije tamo. Kandidati za levog beka su N. Petrović i Subić (za koga ne znam kakav je igrač). Trujić jeste tamo, al će verovatno prednost imati Grbić ili Stevanović... Mislim da je važno da igraju oni koji su brzi precizni u dodavanju i koji se stalno otkrivaju... Da ne bismo samo svaki deseti put uspevali da dođemo na 40m od gola, a ostalo se dodavali stoperi, vraćali golmanu i šutirali dugačke prema njihovom golu, gde bi onda oni preuzimali i kretli u napad. Užasava me što smo tako igrali u Evropi nekoliko godina za redom! Zato mislim da je dobro igrati s dvojicom centralnih veznih i Trujićem koji bi se takođe muvao po sredini i pomagao, a umeo da uskoči i u šansu.

avatar
РЕВОЛТ
Tuesday, 29.09.2015
08:42

A nije losa postava uopste, mogu ti reci, Jevtovic zadnji vezni, Brasanac i Lukic dva centralna, Ilic ispred njih, Andrija desno, Nikola levo, prima:-D

avatar
Budimo.ljudi
Monday, 28.09.2015
22:48

Tih, al bi bilo dobro da pobedimo ovde, ili bar nerešeno da odigramo.

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Monday, 28.09.2015
21:59

hocemo pobedu!