Partizan u Južnoj Africi našao pojačanja, Suma uspostavio kontakt, ali postoji problem!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.06.2021.
11:40
Izvor: Sportske.net, FK Partizan

Trojica ili četvorica bi ''odmah mogli'' da dođu u Partizan.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Partizan je i dalje u potrrazi za pojačanjima iz inostranstva, očekuju se novi napadači, a delegacija kluba iz Humske nedavno je boravila u Južnoafričkoj Republici gde je uspostavila saradnju sa tamošnjim Kejptaun sitijem.

Po povratku u Beograd svoje utiske je u razgovoru za klupski sajtu izneo Vanja Radinović, direktor Omladinske škole Partizana.

On je istakao da velike zasluge za ovu saradnju ima i Sejduba Suma i potvrdio da je Partizanova delegacija na delu videla veliki broj fudbalera i da bi nekolicinu njih rado dovela u Humsku već ovog leta.

''Kontakt sa njima je uspostavljen preko Sejdube Sume, budući da je predsednik Džon Komits bio posrednik prilikom njegovog dolaska u Partizan. I ne samo da je on čovek koji brine o karijeri našeg fudbalera, već ga je usvojio dok je bio dečak, tako da između njih dvojice vlada mnogo prisniji odnos nego onaj na nivou menadžera i klijenta.

Tržište u ovoj zemlji veliko i od igrača koje smo videli sasvim sam siguran da bi trojica ili četvorica odmah mogla da dođu u Partizan i naprave ozbiljnu razliku. Međutim, problem su primanja i plate, budući da igrači tamo veoma dobro zarađuju, a obeštećenja za najbolje igrače gotovo po pravilu ne idu ispod 3.000.000-4.000.000 evra. Ipak, moj posao u Kejptaunu je bio da dogovorim saradnju na nivou Omladinske škole i u tome smo uspeli'', istakao je Radinović.

Šta konkretno znači ova saradnja na novou Olmadinske škole?

''Pre svega, razgovarano je o tome da određeni broj trenera iz Partizanove omladinske škole ode u Kejptaun siti i pomogne im u radu sa mlađim kategorijama, a razrađen je i model po kojem bi dvojica ili najviše trojica mladih i perspektivnih igrača južnoafričkog kluba, zajedno sa jednim trenerom iz kluba, došli u Beograd na mesec dana. Oni bi ovde bili naši gosti, a po povratku u Kejptaun bismo nastavili da ih pratimo, kako bismo ispratili njihov dalji razvoj. Takođe, za kraj je pomenuta i mogućnost da prvi tim našeg kluba ode u Kejptaun na pripreme. Gospodin Džon Komits je spreman da to sve organizuje, ali o tome će se detaljnije pričati kad, nadamo se vrlo brzo, bude bio naš gost u Beogradu'', zaključio je Radinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke