Partizan već ima četvrtog štopera, ali ga ne koristi

Autor: Darko Mitrović
subota 05.08.2023.
18:25
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Svojevremeno je igrao na toj poziciji.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan se jeste pojačao pred sam početak nove superligaške sezone, ali ekipa još uvek nije dobro izbalansirana, jer je evidentan manjak igrača na štoperskim pozicijama.

Posle odlaska iskusnog Igora Vujačića, crno-beli još nisu pronašli odgovarajuću alternativu, pa na početku sezone trener Igor Duljaj forsira tandem mladih defanzivaca, 23-godišnjeg Svetozara Markovića koji je promovisan i u novog kapitena i tri godine mlađeg Mihajla Ilića. Njihova za sada jedina alternativa je iskusni reprezentativac BiH Siniša Saničanin, pa je neophodno što pre angažovati bar još jednog igrača na toj poziciji.

Ali, izgleda da crno-beli već imaju i četvrtog štopera, samo što ga treneri koriste kao desnog beka.

Pogađate, u pitanju je Aleksandar Filipović, koji je početkom svoje karijere igrao štopera, a to je ovih dana posebno naglasio bivši trener Partizana Ljubinko Drulović, svojevremeno selektor naše omladinske reprezentacije koja je pre deset godina osvojila titulu prvaka Evrope u Litvaniji.

Filipović je bio te šampionske ekipe, ali kao štoper.

''Profesionalac, od glave do pete. Dubok trag je ostavio u Jagodini i u BATE Borisovu, verujem, hoće i u Partizanu. Štopera je igrao kod mene, smatram mnogo bolje nego na bekovskim pozicijama. Kolege drukčije misle...'', rekao je Drulović za ''Žurnal''.

Imajući u vidu da je Partizan nedavno doveo još jednog desnog beka, Aranđela Stojkovića iz TSC-a, možda i ne bi trebalo da iznenadi ako Duljaj u slučaju potrebe posegne i za Filipovićem kao alternativnom rešenju na štoperu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke