Partizan već našao zamenu za Traorea - Zvali su ga ''novi Pogba''!

Autor: Darko Mitrović
petak 16.06.2023.
16:27
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Jedan stranac danas i zvanično otišao, na vidiku dolazak novog.

Screenshot/YouTube/FSF TV
Screenshot/YouTube/FSF TV

Povezane vesti

Partizan je danas ozvaničio rastanak sa Hamiduom Traoereom, koji je u prvom delu sezone imao značajnu ulogu u timu, ali je dolaskom trenera Igora Duljaja potpuno pao u drugi plan.

Očigledno, Duljaj nije imao mnogo poverenja u njegove mogućnosti i današnja informacija iz Humske i nije iznenađujuća.

S obzirom da je pre Traorea otišao i Ljubomir Fejsa, jasno je da će Partizan morati da angažuje novog defanzivnog veznog igrača, a prema najnovijim saznanjima ''Telegrafa'', izbor je pao na 24-godišnjeg Senegalca Frenka Kanutea!

U pitanju je fudbaler belgijskog Serkl Briža koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u francuskom Sošou. Tamo je odigrao 30 mečeva, postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju, ali ta pozajmica je sada istekla i Kanute bi trebalo da se vrati u Serkl Briž, sa kojim ima još godinu dana ugovora.

Ali, navodno mu se ne vraća u Belgiju, pa ovog leta traži nove opcije, a Partizan to želi da iskoristi. Navodno, crno-beli su na predlog ''prijatelja kluba'' odlučili da provere kvalitete ovog igrača i na osnovu onoga što su videli, zaključili su da bi se ''idealno uklopio'' u Duljajev tim.

Dakle, želja postoji, ali prepreka je taj ugovor koji još nije istekao i crno-beli će morati da pregovaraju sa Belgijancima oko obeštećenja. Činjenica da je Serkl Briž filijala Monaka sa kojim je Partizan već obavio sjajan posao transferom Strahinje Pavlovića daje nadu da bi uprava crno-belih na osnovu tih kontakata sa ''kneževima'' mogla da realizuje i ovaj posao.

Jasno je da će u svakom slučaju, klub iz Humske morati da ''zavuče ruku u džep'' koji, međutim, ovog leta nije baš dubok...

Inače, Kanute je kao tinejdžer stasavao u Juventusu, gde se mnogo očekivalo od njega, pa je dobio i pretenciozni nadimak ''novi Pogba''. Međutim, pre šest godina se za 2.2 miliona evra preselio u Peskaru, a odatle je išao na pozajmice u Askoli i Kozencu, da bi u leto 2020. godine realizovao transfer u Serkl Briž, od čega je Peskara na ime obeštećenja inkasirala dva miliona evra.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke