Partizan zaslužio, senka nad Humskom, hoće li tribine utihnuti?

Autor: Boris Jovanović
petak 27.08.2021.
09:50
Izvor: Sportske.net

Zbog čega se uvek neko nađe da pokvari sjajne stvari...

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Povezane vesti

Senka na pobedu Partizana je ono što se desilo u 67. minutu kada je Alano, fudbaler Santa Klare izlazio iz igre. On je bio predmet rasističkih uvreda, Brazilca su neki od "navijača" ispratili majmunskim urlicima, što više govori o njima nego o njemu. 

Igrač se požalio engleskom sudiji Krejgu Pavsonu koji je to prijavio delegatu i čitava stvar je ušla u izveštaj.

Partizanovi navijači su se do tog trenutka ponašali korektno, ali će sada opasnost kazne visiti nad Humskom, pre dve godine klub je kažnjen sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja navijača koji to nisu...

Stanojević i kapiten Marković su upozoreni od strane sudije na konsekvence ponašanja navijača, a Santa Klara će insistirati da UEFA preduzme akciju.

Što se tiče same utakmice u izveštajima svih medija navodi se da je Partizan potpuno nadigrao ostrvljane da je zasluženo dobio, što je priznao i Danijel Ramos uz konstataciju da je Partizan ipak kvalitetniji od njegovog tima. 

Na potezu je UEFA, nadajmo da će kazna biti novčana...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 27.08.2021
14:53

I tu je sada pitanje svih pitanja: da li je priželjkivati što manju kaznu i npr. novčanu kaznu - dokaz ljubavi prema klubu, a smatrati da je rigorozna kazna - neophodna - izdajnički, antipartizanovački i antisrpski? Naravno da mi je jasno da bi bilo užasno i po finansije i po sportski aspekt da se igra pred praznim tribinama i da kazna bude rigorozna, ali, da li je interes jedino što uvek treba da nas opredeljuje? I da li je taj, očigledni, interes kratkoročni, nešto što je - neupitno i čega se uvek treba držati? Ja mislim - ne. Jedan primer van sfere sporta i fudbala. Pre nekoliko godina je u jednom lokalu na Adi bila rođendanska žurka, na koju je upao uvređeni nepozvani gost, pucao i - slučajno, rikošetom - ubio devojku. Ispostavilo se da je bio član navijačke grupe i sin policijskog funkcionera, koji je mnogo puta pre toga izbegao ruku slepe pravde, jer je otac - skidao Pravdi povez sa očiju, zaboga, radilo se o njegovom sinu, pa je ovaj i pored mnoštva krivičnih prijava - bio na slobodi, bez ikakvih procesa. I? Šta su posledice? Je li ta očinska ljubav urodila plodom? Jedan mladi život je izgubljen, a život njegovog sina - upropašćen. Ne znam šta je dalje bilo sa ubicom, bio je pobegao u Crnu goru, možda je do danas priveden pravdi, ali čak i da nije. On je obeležen kao ubica, i biće ili robijaš ili begunac od zakona. Izbegavanje kazne najčešće donosi - produžetak kriminalnog ponašanja. A vređati sa tribina ljude po rasnoj osnovi je - kriminalno ponašanje. Gnušam se tih - *navijača*, koji su oterali normalnu publiku sa stadiona, zbog kojih su nam tribine prazne. I zato i treba da budu prazne, ne za dve utakmice, nego dok se ne napravi strateški plan - uklanjanja kriminalaca sa stadiona i uopšte, sa slobode. Vidimo dokle je Belivuka dovela *saradnja* i policijska zaštita. Ili neko misli da je preterano te stvari povezivati?