Partizane bolje nije moglo, odličan žreb za crno-bele, ovo je analiza rivala!

Autor: Boris Jovanović
petak 27.08.2021.
14:04
Izvor: Sportske.net

Dobar žreb....

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Prvo pa Indijanci. Gent je nosilac Partizanove grupe, dobro poznati belgijski tim sa Indijancem u grbu, što je omaž Bafalo Bilu, odnosno Vilijemu Kodiju koji je sa cirkusom pre više od 100 godina gostovao u ovoj zemlji. Gent je osvojio titulu 2015. sećate se kada je igrao Ligu šampiona, pre dve godine šampionat su završili kao drugi. Pojačali su se nakon liše sezone, stigao je veliki broj igrača, Okumu, štoper Elfsborga je najveće pojačanje, kasu je napunio Jaremčuk koji je otišao u Benfiku, Niklas Dorš je prodat Augsburgu, Plastun je otišao u Ludogorec. 

Gent je tim koji ima dosta iskustva, prošle godine su u gruši EL izgubili oba meča protiv Zvezde, ali su recimo pre dve sezone prezimili u Evropi i ispali od Rome. Ove sezone eliminisali su Valerengu, letonskog predstavnika RFS, ali i poljski Rakov, finalistu tamošnjeg kupa.

Iz trećeg šešira je Partizanu stigla Flora iz Talina, iz četvrtog Anortozis...

"Kaktusi" iz Talina dominuraju u ovoj deceniji u Estoniji, tačnije od deset poslednjih godina prvaci su bili pet puta, od osamostaljena 13 titula, 8 kupova. Neki bi ih nazvali najboljim od svih slabih timova, u Estoniji fudbal i nije popularan, u Evropi nemaju nikakve uspehe, jesu eliminisali Radnički niš pre dve godine u prvoj kvalifikacionoj rundi, ali su onda ispali. Uspevali su da stignu do plej ofa prošle godine, Dinamo ZaHreb je bio prejak. Ali tada im se otvorio žreb. Ove sezone su u Ligi šampiona izbacili Maltežane, ispali od Legije, da di dobili Omoniju nakon produžetaka i onda u dva meča bili bolji od Šamroka.

Jasno, ovo je istorijska sezona, nikada nisu igrali u grušpnoj fazi. Igraju Estonci, poznat je Vasiljev koji se vratio iz Poljske da završi karijeru, imaju još nekoliko reprezentativaca, ali čini se da je Partizan mnogo jači tim.

Od Anortozisa takođe ne treba očekivati ništa spektakularno, na klupi je gruzijska legenda Temur Kecbaja, bili su drugi prošle sezone. Klub iz Larnake ima Famagustu u imenu, nekadašnju grčku koloniju u Turskoj. U timu je dosta stranaca, Irac Kajl Laferti je zvučno ime, Brazilac Anderson je več četiri godine na Kipru, Kecbaja je doveo par Gruzijaca, 

Prošle godine su se nakon sedam sezona vratili u Evropu, lako izbacili Bazel. Rapid Beč ih je izbacio iz LE, ali u baražu za Ligu Konferencija su izbacili Hapoel Beršebu.

Zanimljivo sa Partizanom su igrali na debiju u Evropi, u KEŠ 1963. crno-beli su lako dobili obe utakmice.

Sve u svemu, odličan žreb, Partizan i Gent su bolji timovi od Anortozisa i pogotovo od Estonaca. Šansa koju crno-beli ne smeju da propuste. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke